Lifestyle

Zivatarokkal érkezik a húsvéti hidegfront, riasztást adtak ki több megyére is


Márki-Zay Péter azzal indított a köztévében, hogy tíz másodperc csendet kért azért, mert végre meghívták egy műsorba

A politikus arról is beszélt az M1-en, hogy szerinte mit hazudott a közmédia arról, amit ő mondott a választási kampány során.Újra sakkozik a kisfiával, több időt tölt a feleségével, többet van otthon és nem kell máshol aludnia, válaszolt Márki-Zay Péter az M1 csütörtök esti műsorában arra a kérdésre, hogy miben változott az élete a választás óta. A korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt Lánczi Tamás vendége volt a 48 perc című hírháttér műsorban.

A beszélgetés elején a hódmezővásárhelyi polgármester tíz másodperc néma csendet kért, annak örömére, hogy végre bejutott a közmédiába.

Az ellenzéki listavezető a kampány ideje alatt csak a törvényben megszabott ötperces programismertetőre kapott lehetőséget, ezen kívül nem hívták egyetlen műsorba sem. Ehhez képest a mostani beszélgetés a néhány héttel korábbi lehetőség közel tízszerese volt.

Lánczi azzal érvelt, hogy az ellenzék szándékosan nem jelent meg a közmédiában. Habár lett volna lehetőségük beszélgetésekkel és reklámokkal is megjelenni a műsorfolyamban, ehelyett inkább saját narratívát alakítottak ki a gonosz köztévéről. A műsorvezető szerint még egy lista is készült arról, hányszor keresték az ellenzéki politikusokat. Márki-Zay ugyan jelezte, hogy szívesen vitatkozik erről, de Lánczi inkább a Jobbikról és az állítólagos ellenzéki árulókról kérdezte, amire a politikus nem adott konkrét választ.

A folytatásban a riporter a kampány sikertelenségéről kérdezte vendégét. Felvetette, hogy talán a túlzott demagógia miatt bizonytalanodhattak el a szavazók. Példaként hozta fel, hogy már nem a kivándorlás, hanem a hazatérés jellemzi a magyarokat. Márki-Zay szerint azonban a migráció áll a népességfogyás megszűnésének hátterében.

hirdetés

A műsorvezető egy idő után párhuzamot vont Donald Trump és Márki-Zay Péter között. Az ellenzéki politikus szerint valójában nem hasonlítanak egymásra, ráadásul az Egyesült Államokban volt nyilvános vita a jelöltek között, míg Magyarországon nem.

Ezután kitértek a beszélgetésben arra, hogy mit hazudott Márki-Zay szerint a közmédia arról, amit ő mondott. Miközben Lánczi tagadta a vádakat, MZP megemlítette, hogy az orosz gázcsapok elzárását is a szájába adták, miközben ezt épp a Fidesz képviselői szavazták meg.

Miután a riporter nem adott igazat a politikusnak, egy idő után Márki-Zay a telefonján kereste meg a hírt. A műsorvezető erre úgy reagált: „attól még mert a Blikk megírta, attól még ez nem igaz”.

A műsor második felében a politikus alig hagyta szóhoz jutni beszélgetőpartnerét, a kormány vele kapcsolatos hazugságait sorolta. Lánczi azzal érvelt, hogy Orbán Viktorral szemben is folyamatos karaktergyilkosság-kísérlet zajlik. Példaként hozta fel az O1G-ügyet.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close