Lifestyle

Videón, ahogy egy ukrán sörfőzdét durva orosz rakétatámadás ér


Mariupol alpolgármestere: A heves harcok miatt a halottakat sem tudják összeszedni

Azt sem tudják, hogy hányan haltak meg eddig, de ukrán becslések szerint akár százak is áldozatul eshettek a folyamatos ágyúzásnak és rakétatámadásnak.Mi is beszámoltunk róla, hogy szerda hajnalban körbevették Mariupolt az oroszok.

Óriási erőkkel támadták a Fekete-tenger partján fekvő, mintegy félmilliós kikötővárost. A hely stratégiailag igen fontos, mert a szárazföldön összeköti Oroszországot a Krím-félszigettel. Ha Mariupolt és környékét Oroszországhoz csatolnák, akkor egy szárazföldi folyosó létesülne a tengerparton. Éppen ezért már korábban is számoltak vele, hogy az oroszok támadni fogják a területet.

A várost február 24-e óta minden nap lőtték az oroszok. Ám a legdurvább támadás március 2-án kezdődött.

Beszámolók szerint éjjel már nem volt áram és több helyen a vizet is elvágták.

Szerhi Orlov alpolgármester szerda délután arról számolt be, hogy egésznap ágyúzták és rakétákkal lőtték a várost az oroszok. Az egyik kerületet “eltörölték a föld színéről”.

hirdetés

Azt mondta, hogy

a heves harcok miatt a halottakat sem tudják összeszedni. Azt sem tudják, hogy hányan haltak meg eddig, de ukrán becslések szerint akár százak is áldozatul eshettek.

A beszámolók szerint az oroszok azt a taktiták választották, hogy addig lőnek, amíg mindent megsemmisítenek.

Szerda este azonban olyan hírek érkeztek, hogy a város külső részein katonák jelentek meg és utcai harcok kezdődtek.

Az elemzők szerint két oka lehet az oroszok intenzívebb fellépésének: az ukránok légvédelme kifogyott az eszközökből, illetve az oroszok úgy döntöttek, hogy nincsenek tekintettel a civil áldozatokra – írja a 444.hu.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.