Business

Újabb baloldali fake news, ezúttal Paks II-ről


Ujhelyi reggel azt hazudta, hogy a Fidesz nem fogja majd megszavazni az ukrajnai háborús konfliktussal kapcsolatos EP-határozatot. Megszavaztuk. Ujhelyi este azt hazudta, hogy a Fidesz támogatta Paks II leállítását. Ellene szavaztunk.

Ezzel Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a Facebook-posztjában cáfolta a baloldali EP-képviselő vádjait.

Mint kifejtette, a Fidesz delegációja a szóban forgó határozatnak azon részeit nem támogatta, amelyek veszélyeztethetik a magyar ellátásbiztonságot.

„Már csak az a kérdés, hogy Ujhelyi éjjel mit fog hazudni?! Mert ők továbbra is hazudnak reggel, éjjel meg este. Ennyi.”

– írta a politikus.

A szóban forgó szavazás az Ukrajna elleni agresszióról szóló EP-állásfoglalás módosító indítványait és részleteit érintette, amelyekről kedden késő délután voksoltak. Facebook-oldalán Ujhelyi István azt állította, hogy a Fidesz képviselői támogatták a magyar szempontból is kényes javaslatokat, köztük azt, amelyikből a Paks II projekt törlése, illetve tartós elhalasztása következhet. Ebben a pontban az Európai Parlament arra kéri fel a tagállamokat, hogy szüntessenek be Oroszországgal a nukleáris területen folytatott minden együttműködést, különösen a Roszatommal és leányvállalataival.

A Magyar Nemzet ezzel szemben kormányzati forrásokból is úgy értesült, hogy a módosítókról és az indítványokról nem csomagban, hanem tételenként lehetett szavazni, ezért a magyar képviselőknek lehetősége nyílt arra, hogy a hazánk szempontjából hátrányos pontok ellen voksoljanak.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.