Business

Új médiaiskolát indít a Magyar Krónika magazin


Írjuk együtt közös történetünket! – erre hív a Krónika Médiaműhely. A március 28-án kezdődő, egyéves, gyakorlatorientált újságíróképzés nemcsak eszközöket kínál a 21. századi történetmesélés elsajátításához, de lehetőséget nyújt egy szerkesztőség életébe való bepillantásra is.

A március végén induló, két féléves, interaktív képzés során elismert, neves előadók és a szerkesztőség munkatársai mutatják be az újságírás alapjait, de a média határterületeit és a szakma jövőjét is.  Az inspiráló életutakat, közösségteremtőket és egyedi karaktereket felkutató Magyar Krónika nem véletlenül hangsúlyozza a műhelymunka fontosságát. Az újságírás csapatmunka, a csapattagok pedig a legkülönbözőbb szerepeket tölthetik be a közös munkában.

A résztvevők hetente egyszer, szerda délutánonként a magazin szerkesztőségében hallgathatják meg a műfajismereti, a nyomtatott és az online sajtó sajátosságaival foglalkozó, illetve a magazinkészítés konkrét folyamatát bemutató előadásokat, emellett kommunikációs tréninget is tartanak majd. A képzés előadássorozatai az újságírás mai helyzetével, a médiapiaccal, a jogi szabályozásokkal, a történetmesélés alternatív formáival, a podcast- vagy videókészítéssel is foglalkoznak. Az oktatók a résztvevők önálló, kreatív munkavégzését is figyelemmel kísérik, és lehetőséget kínálnak arra, hogy bevonódjanak a kiadó életébe, remélve, hogy a jelentkezők között akár új csapattagokat is megismerhetnek majd. 

Kortól és végzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet, a fényképes önéletrajzot és motivációs levelet a Krónika Médiaműhely munkatársai a mediamuhely@magyar-kronika.hu címre várják 2022. március 8-ig – írta meg a Mandiner.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.