Business

Tz v utn tvozik a rvidplys gyorskorcsolyzk knai sikerkapitnya


A magyar rvidplys gyorskorcsolya-vlogatottat trtnelmi sikerig s olimpiai bajnoki cmig vezet knai szakember tz esztend utn tvozik Magyarorszgrl s a nemzeti csapat lrl.


Zhang Jing Lina 2012 nyarn rkezett Magyarorszgra, s lett a vlogatott szakmai tancsadja, a 2014-ben, Szocsiban megrendezett tli tkariks jtkokat kveten pedig vezetedzknt dolgozott. Kiemelked szerepe volt haznk korcsolya sportjnak trtnelmi sikerben – Magyarorszg els tli olimpiai aranyrme, illetve a sportg els hazai egyni aranyrme –, s szmos tovbbi trtnelmi elssg, vilgcscs elrsben. rdemeit elismervn 2019-ben a Nemzeti Sznhzban megrendezett v sportolja-gln az v edzjnek jr djjal jutalmaztk – volt a msodik klfldi szakember haznkban, aki munkssgval kirdemelte az elismerst. A phjongcshangi tkariks jtkok utn a Magyar rdemrend Tisztikeresztjt (polgri tagozat) vehette t, a pekingi olimpia utn pedig a Magyar rdemrend Kzpkeresztjvel tntettk ki, ll a Magyar Orszgos Korcsolyz Szvetsg kzelmnyben.

Liu Shaolin Sndor s Zhang Jing Lina (b-j) vezetedz a magyar rvidplys gyorskorcsolya-vlogatott edzsnForrs: MTI/Kovcs Tams

A szakvezet hazatr s szlhazjban, Knban tesz eleget az j kihvsoknak. A magyar csapat j szakmai vezetje a vilgraszl sikerekbl az elmlt idszakban csapatvezetknt s edzknt rszt vllal Bnhidi kos lesz. Tovbbra is az edzi stb tagja marad Jae Su Chun, koreai szakember, a ni csapat lre pedig Nicholas Gooch, brit edz rkezik.

A Magyar Orszgos Korcsolyz Szvetsg a korcsolya trsadalom s minden magyar sportszeret ember nevben ksznett fejezi ki az edznnek a kiemelked sporteredmnyekrt s a felejthetetlen lmnyekrt.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.