Entertainment

Szomorú hírt közöltek a rendőrök Madeleine McCann családjávalMadeleine McCann eltűnésének ügyében folytatott nyomozás 11 évvel a kezdete után lassan véget ér. A Scotland Yard még ebben az évben lezárja a Grange-műveletet, amit négy évvel Maddie eltűnése után indítottak el.

A The Sun oldalának egyik forrása szerint: Jelenleg nem tervezik a nyomozás folytatását. A Grange-művelet véget ér. A csapat munkája várhatóan őszre befejeződik.

Így jóllehet, a rendőrök az aktív nyomozást nem folytatják tovább, az ügy aktáját újra megnyithatják, ha további áttörések következnek be a jövőben.

Eddig a nyomozók folyamatos támogatásokban részesültek, de e hónap végén lejár a finanszírozásuk. A művelet összességében mintegy 13 millió fontba (kb. 5,9 milliárd) került. Így félő, hogy úgy zárul majd le az akta, hogy sem Madiet nem találják meg, sem pedig az nem derül ki, mi történt vele.

Mindez pedig annak fényében történik, hogy tavaly a nyomozócsapat korábbi főnöke, Dame Cressida Dick leköszönő beszédében még azt nyilatkozta: addig fogják folytatni Maddie keresését, amíg van még mit kivizsgálni.

Az elmúlt években a Grange-i csoportot 40 rendőrről mindössze négy nyomozóra csökkentették, akik Mark Cranwell főfelügyelő vezetésével dolgoznak jelenleg. McCannék úgy tudni, hogy tisztában vannak azzal, hogy a brit rendőrség nyomozása a végéhez közeledik.

Madeleine McCann szülei azonban megfogadták, hogy soha nem fogják abbahagyni a keresést, amit meg is tehetnek a Madeleine Alapítvány számára gyűjtött pénzből. Az alapnak jelenleg több mint 900 000 fontja (305 millió forint) van.

(VIA)Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.