Lifestyle

Szívrohamot kapott, de így is ledolgozta a műszakját egy brit futár, mielőtt kórházba ment


Többször félre kellett állnia a furgonnal, mert annyira szédült, hogy nem látott. Amikor este elment a sürgősségire, 320 volt a pulzusa.


hirdetés

Élete talán megmegrázóbb napját élte át (és túl) az a brit futár, aki munka közben szívrohamot kapott, de kénytelen volt végigcsinálnia a műszakját, mielőtt orvoshoz fordult.

A 46 éves Neil Martin március 16-án kora délután egyszercsak szédülni, izzadni kezdett és mellkasi fájdalmat is érzett. Mivel a tünetek nem múltak el, elkezdett aggódni, és úgy döntött, szól a cégnek, hogy nem tudja így folytatni a munkát, kórházba kell mennie. A telefont azonban nem vették fel a központban, ezért egy üzenetben írta le a problémáját. Ezután felhívta a főnöke, akitől megkérdezte, hogy be tudna-e ugrani egy kolléga helyette, mert ilyen állapotban nem tud dolgozni. A válasz az volt, hogy egy másik sofőr ki tudja szállítani a csomagok felét, de a többit neki kell kézbesítenie, mert máshogy nem tudják megoldani.

A Martint foglalkoztató cég, a Deva Logistics azt közölte a férfi történetéről beszámoló Liverpool Echo-val, hogy küldtek egy helyettesítő kollégát segítségnek, és úgy gondolták, hogy ezzel Martin “megszabadult” a csomagjaitól. A férfi viszont ezt cáfolja, szerinte olyan választ kapott, amitől azt érezte, hogy nincs más választása, tovább kell dolgoznia.

A sofőr így folytatta az útját annak ellenére, hogy egyre rosszabbul érezte magát. Többször meg kellett állnia, mert annyira szédült, hogy nem látott. Végül sikerült végigcsinálnia a műszakot,

este fél hétkor szállt ki a furgonjából a cég telephelyén. A főnöke megkérdezte tőle, hogy másnap tud-e dolgozni, mire Martin azt felelte, előbb orvoshoz kell mennie, hogy megtudja, mi a baja.

Amint hazaért, feleségével a sürgősségire siettek, ahol az orvosok rögtön megállapították, hogy a kétgyermekes apával valami nagyon nincs rendben, hiszen

hirdetés

320 volt a pulzusa. Ekkor derült ki, hogy Martinnak szívrohama volt délután.

Bent is tartották 10 napig a kórházban, számos vizsgálatot elvégeztek rajta, végül pedig gyógyszert írtak fel a szívére.

“Az orvosok kérdezték, miért vártam olyan sokáig azzal, hogy kórházba menjek. Undorító helyzet volt. [A cég válaszától – a szerk.] úgy éreztem, hogy a csomagok kézbesítése fontosabb, mint az egészségem. Nem hibáztatom őket azért, hogy szívrohamot kaptam, de meghalhattam volna akkor, és úgy éreztem, hogy nem törődtek ezzel”

– nyilatkozta.

A vállalat azt közölte, amint megtudták, hogy Martin rosszul van, küldtek egy másik kollégát a helyére. Ha tudták volna, hogy a férfit így sem sikerült teljesen tehermentesíteniük, akkor azonnal küldtek volna még egy sofőrt, aki elviszi a rá maradt csomagokat. Arra is utaltak a Liverpool Echo-nak küldött közleményükben, hogy Martin megzsarolta a felettesét azzal, hogy adjon neki pénzt, ha nem akarja, hogy beszéljen a sajtónak a vele történtekről. A férfi – aki már a cég szóvivőjének nyilatkozata előtt mesélte el a lapnak a történetét – viszont tagadja, hogy ilyesmit tett volna.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.