Entertainment

Szirénák szakították félbe a megbeszélést: Bombariadó volt UkrajnábanEgy ukrajnai bombariadó miatt hirtelen félbeszakították az uniós mezőgazdasági miniszterek és ukrán kollégájuk, Roman Lescsenko közötti videós találkozót hétfőn.

Lescsenko távolról vett részt az uniós miniszterek brüsszeli találkozóján, ám a konferencia közben a miniszter meg nem nevezett tartózkodási helyén megszólaltak a veszélyt jelző szirénák – közölte Julien Denormandie francia mezőgazdasági miniszter.

Ukrajna mezőgazdaságát, amely fontos búza- és kukoricatermelő, valamint a világ vezető napraforgóolaj-exportőre, súlyosan érintette az orosz támadás.

Az egyeztetésen Lescsenko élelmiszersegélyre és az ukrán mezőgazdaság támogatására szólította fel az uniós partnereket.

A megbeszélésen Janusz Wojciechowski, az Európai Bizottság mezőgazdaságért felelős biztosa azzal vádolta meg Oroszországot, hogy szándékosan tönkreteszi az ukrajnai élelmiszertermelést.

A cél az volt, hogy az embereket az éhhalálba kergessék – mondta a lengyel politikus hétfő este Brüsszelben. 

Ez Oroszország birodalmi politikájának része – nyilvánvalóan a hódítás egyik módszere. A kiéheztetésnek ezt az eszközét szándékosan alkalmazzák

– tette hozzá.  

A biztos úgy vélekedett, hogy az oroszok szándékosan rombolják a gabonatermelés feltételeit és gabonakészleteket. Kiemelte, hogy az ukrán gazdáknak most sürgősen szükségük van üzemanyagra a tavaszi vetéshez.

Silvia Bender, a német mezőgazdasági minisztérium államtitkára a találkozót követő megjegyzéseiben úgy fogalmazott, hogy “többszörös válsághelyzetben vagyunk“.

Oroszország agressziós háborúja joggal került a figyelem középpontjába. Ugyanakkor az éghajlati és a biológiai sokféleséggel kapcsolatos válságok is napirenden maradnak

– hangsúlyozta Bender.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.