Entertainment

Ritka bőrbetegség végzett a 32 éves nővel32 éves korában halt meg egy nő, aki egy világszinten is nagyon ritka bőrbetegségben szenvedett. Állapota miatt túl gyorsan nőtt a bőre a testéhez képest.

Hannah Betts a betegsége miatt minden egyes nap a túlélésért küzdött. A gyógyíthatatlan kór miatt a bőre az egész testén megvastagodott, ezért minden reggel alaposan meg kellett fürdenie, hogy beáztassa magát. Ezután ledörzsölte magáról a felesleges bőrt, majd a nap folyamán rengeteg vizet ivott, hogy hidratálja magát és ne repedezzen be a bőre. A Harlekin-ichthiosisben szenvedők fele már csecsemőkorukban meghalnak, ő azonban évtizedeket élt le így.

Hannah helyzetét valamelyest könnyítette, hogy nővére, Lucy is ugyanebben a betegségben szenved, így a napi rutinokat együtt csinálták. 

– Nagyon erős kötelék alakult ki közöttünk emiatt. Sok mindenen mentünk keresztül, amit mással nem tudtunk volna megbeszélni. Nagyon szerettem őt emlékezett vissza a testvér.

A nőnél 2021 februárjában diagnosztizáltak T-sejtes limfómát, ami egy agresszív rákfajta. Kemoterápiát és immunkezelést kapott, ami valamennyit segített rajta, de idén februárban koronavírussal ismét kórházba került. Végül május 18-án érte a halál. Apjuk, a 71 éves Jan így emlékezett meg Hannah-ról: 

– Nagyon sok embernek fog hiányozni. Rengeteg embert inspirált és mindig mosolygott. Imádott zenét hallgatni és táncolni nyilatkozta a DailyStarnak.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.