Business

Retteghet Lázár Jánostól Budapest? – mfor.hu


A BFK vezetése előtt Fürjes Balázs államtitkár részéről elhangzottak szerint Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős terület a tervek szerint átkerülhet Lázár János építési és beruházási miniszterhez – írja az Telex.

Vajon mik lesznek az első intézkedései? Fotó: Bánkuti AndrásVajon mik lesznek az első intézkedései? Fotó: Bánkuti András

A portál emlékeztet: a politikus korábban rengetegszer kifejezte, hogy a vidék fejlesztését sokkal fontosabbnak tartja, mint a fővárosét, ezért sokan tartanak a BFK megszűnésétől. Hozzátették: állítólag olyan állítások is elhangzottak, miszerint a kormány számára már egyébként sem lényeges Budapest fejlesztése, hiszen a választásokon a vidéki települések adták a kétharmados győzelem jelentős részét.

A Telex megkereste Lázár Jánost is az ügyben, aki későbbre ígért tájékoztatást.

A korábbi főpolgármester, Tarlós István egy évvel ezelőtt Lázár János hozzáállásáról azt mondta: „Budapestet soha nem szerette”. Tarlós kijelentésének a 2014-2015-ös események adtak alapot, mikor ugyanis Lázár János a budapesti 3-as metró felújítására sem adott volna fejlesztési forrásokat. A csatában akkor Tarlós István győzött.


A Telex cikkére reagált Fürjes Balázs is: „nekem és a kormánynak Budapest, a nemzet fővárosa mindig is szívügyünk volt, marad és lesz. Sosem lesz olyan, hogy Budapest építése nem prioritás, a Telex újságíróját valaki félretájékoztatta.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.