Lifestyle

Retrográdra vált a Merkúr – fontos leckéket, vizsgákat és némi kellemetlenséget hoz el számunkra


05.11. és 06.02. között hátráló mozgásba vált a Merkúr és közben jegyet is fog váltani. Megpróbáltatásokkal teli időszakot tudhatunk magunk előtt a következő hetekben, amikor retrográd mozgásra fog váltani a Merkúr. Hátrálása során először az Ikrek jegyében fog mozogni, majd a Bika jegyébe is visszalép, így igen eltéri élményeket, eseményeket és leckéket jelenít meg az életünkben, rögös útja során. Mikor egy bolygó hátrálni kezd, mindig az előtte előre haladó időszakában tanított dolgokat kéri számon tőlünk. A Merkúr elsősorban a kapcsolatokért, kapcsolatteremtéséért, logikáért, gyorsaságért, leleményességért, tanulásért, találékonyságért és tudásért felelős. Először saját uralmi jegyében, az Ikrekben kezd hátrálni, ezért a jegy negatív aspektusait érdemes górcső alá vennünk, hiszen ahhoz hasonló tapasztalatokat fogunk átélni, amennyiben nem szándékozunk jó diák módjára jó eredménnyel vizsgázni a teszten, amit a planéta nagyon is elvár tőlünk. 

Az Ikrek negatív aspektusa, hogy nagyon felületes, érzelemmentes, kapkodó, rohanó és felszínes tud lenni. Képes elsiklani nagyon fontos információk felett, melyek teljes egészében megváltoztathatnak olyan helyzeteket is, melyeket alapvetően nem szerettünk volna. Noha mestere a kapcsolatteremtésnek, de ha nem szán elég figyelmet újdonsült, vagy meglévő kapcsolatai ápolására, könnyen el is veszítheti azokat, hiszen senki sem szereti, ha azt érzi, hogy nem igazán érdekli a másikat. Hajlamos lehet a félrebeszélésre, megtévesztésre és a pletykára is, ami miatt a titkokat is könnyen kifecsegi, akár sajátjáról, akár máséról van szó. 05.11-05.23. közötti időszakban ez lesz jellemző. Fontos önvizsgálatot tartanunk. Ellenőrizzük, hogy mennyire vagyunk felszínesek a kapcsolatainkban, munkánkban, a tudásunkban, könnyen lehet ugyanis, hogy kellemetlenség ér minket, ha nem változtatunk hiányosságainkon. 

05.23-06.02. között pedig a Bika jegyében fog hátráló mozgást végezni. Ekkor a Merkúr a Bika negatív aspektusait fogja megjeleníteni, valamit az ahhoz kapcsolódó hatásköreit. A Bika alacsony szinten túlságosan birtokló, ragaszkodó, akár személyről, akár tárgyról van szó. Ami az övé, az az övé és nem veheti el tőle senki sem és lehetőleg, ha személyről van szó, eszébe se jusson távozni, vagy ellentmondani ennek. A Bika nagyon gyakorlatias is, ám negatív vonatkozásban ez abban nyilvánul meg, hogy túlságosan földhözragadt, zárkózott és makacs, nem enged semmilyen újításnak, ezért fennálló problémái tovább húzódhatnak, vagy rosszabbodhatnak. Próbára lesz téve gyakorlatiasságunk és az is, hogy mekkora mértékben ragaszkodunk, birtoklunk. Ha ez már átlépett egy egészségtelen határt és eszünk ágába sincs változtatni, valamint nem tanuljuk meg néha az ég felé fordítani az arcunkat, veszteségekre és további bosszúságokra számíthatunk ezen a területen is. 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close