Business

Problémák a reptéren – ezekre a korlátozásokra kell számítani – TőzsdefórumA londoni Heathrow repülőtér közölte, hogy a nyáron napi 100.000 főben korlátozná az utasok számát a sorban állás, a poggyászkésések és a járattörlések elkerülése érdekében, és arra kérte a légitársaságokat, hogy ne áruljanak jegyeket olyan járatokra, amelyeknek a forgalma csökkenhet.

Nagy-Britannia legforgalmasabb repülőtere, akárcsak a többi európai repülőtér, a világjárvány utáni kereslet élénkülésével küzd. A Heathrow-n 2019 júliusában és augusztusában napi 110 és 125 ezer között volt az induló utasok száma. A légitársaságok a Heathrow-n már reagáltak a kormány felhívására, hogy csökkentsék a kapacitást, de a repülőtér szerint további lépésekre van szükségük. “Néhány légitársaság jelentős lépéseket tett, mások azonban nem, és úgy véljük, hogy most további intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy az utasok biztonságosan és megbízhatóan utazhassanak” – mondta John Holland-Kaye vezérigazgató kedden egy nyílt levélben.

“Ezért meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy július 12-től szeptember 11-ig tartó hatállyal kapacitáskorlátozást vezetünk be”. “Elismerjük, hogy ez azt fogja jelenteni, hogy néhány nyári utazást vagy egy másik napra, egy másik repülőtérre kell áthelyezni, vagy törölni kell, és elnézést kérünk azoktól, akiknek az utazási terveit ez érinti” – tette hozzá.

A londoni csomópont közölte, hogy a plafon összhangban van a riválisainál bevezetett korlátozásokkal. A hollandiai Schiphol a 2019-es szinthez képest mintegy 16 százalékkal alacsonyabb utasszámot maximált, míg Frankfurt a csúcsidőben óránként 104-ről 94-re csökkentette a járatok számát. A Heathrow közölte, hogy a nyári menetrendben még megmaradt átlagos kiutazó helyek száma napi 104 ezer volt, ami 4000-rel meghaladja a felső korlátot. Közölte, hogy ebből a 4000 helyből átlagosan 1500-at már eladtak az utasoknak. “Arra kérjük légitársasági partnereinket, hogy állítsák le a nyári jegyek értékesítését, hogy korlátozzák az utasokra gyakorolt hatást” – mondta.

A British Airways, a Heathrow legnagyobb ügyfele, már több ezer járatot törölt a nyári menetrendjéből a létszámhiány miatt. A Heathrow hétfőn bocsánatot kért a hosszú sorokért és a poggyászproblémákért, amelyeket az ügyfelek az elmúlt hetekben elszenvedtek, és az egész légiközlekedési ágazatban tapasztalható munkaerőhiányt okolta.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/07/12/londons-heathrow-imposes-capacity-cap-of-100000-passengers-a-day.html

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.