Business

Piacra dobták Versace manhattani kastélyát


Versace New York-i háza 70 millió dollárért került a piacra, amit még világsztárok sem nagyon engedhetnek meg maguknak. De hogy nem fog sokáig árválkodni, az biztos.

Köztudott, hogy Manhattan ad otthont talán a legtöbb, sok millió dolláros penthouse-nak, villának, rezidenciának, ha eltekintünk Hollywood csillogó, művi világától. Az elegáns, erkélyes, hatemeletes, mészkőből épült kastély az Upper East Side egyik csendes utcájában, a Fifth és a Madison Avenue között található, és 14 175 négyzetméter belső térrel büszkélkedhet. 

Manhattani skyline a tetőteraszról. Fotó: Travel and LeisureManhattani skyline a tetőteraszról. Fotó: Travel and Leisure

Az ötvenes években tető alá hozott ingatlant Versace teljesen újratervezte, miután 1995-ben megvásárolta. Rá sem lehet ismerni, se kívülről, se belülről a régi házra, amelyet a világhírű, tragikus sorsú divattervező olasz barokkos, aranyban tobzódó, római ihletésű stílusával varázsolt újjá és formált a saját képére.

A hét hálószobás, hét fürdőszobás, különféle nagyságú nappalikkal, intim szalonokkal, ebédlőkkel, gardróbokkal, tálalókkal, konyhával, szórakoztató helyiségekkel felszerelt házban öt kandalló, lift, tetőterasz, tágas kert, játékterem és marokkói stílusú média szoba található.

A ház külső képe visszafogott, ám a belső design lenyűgöző. A márvánnyal burkolt bejáratnál kör alakú, szecessziós behatást mutató kecses csigalépcső fogadja a látogatókat. A kertre néző hatalmas erkély sok fényt enged be a térbe. 

A 17 szoba egyike. Fotó: Travel and LeisureA 17 szoba egyike. Fotó: Travel and Leisure

Az etruszk ihletésű, kézzel festett vászonfalakkal burkolt, látványos étkező közvetlenül a kertre nyílik. A harmadik emeleti nappaliban szintén kézzel festett mennyezet és restaurált, 19. századi díszítő elemek találhatók, amelyeket egy firenzei palotából szállítottak Manhattan-be. A mester hajdani lakosztálya melletti hatalmas fürdőszobában minden csupa arany, közte a díszlécek, a ión ihletésű oszlopok is.

A legfelső emeleti traktus a játék- és médiatermek birodalma. A pavilonokkal felszerelt tetőteraszról Manhattan felhőkarcolóira nyílik pompás kilátás. 

A kastélyt jelenleg 70 millió dollárért árulja a Sotheby’s International Realty. Mondani sem kell, hogy aki végül elviszi, az nemcsak egy pompás és igen értékes villával büszkélkedhet, hanem azzal is, hogy egy felbecsülhetetlen értékű divattörténeti helyszínt birtokol.

Versace-motívumok mindenütt. Fotó: Travel and LeisureVersace-motívumok mindenütt. Fotó: Travel and Leisure

Míg a New York-i otthont nemrég kezdték el árulni, a Miami Beach-en található nyaralót sok éve eladták, 41,5 millió dollárért, akkori árfolyamon nagyjából 9,2 milliárd forintért. Már akkor arról szóltak a hírek, hogy a néhai olasz divattervező egykori otthonát szállodaként nyitják újra, ma pedig már a szállásmegosztó oldalakon hirdetik a hotelt. 

Versace 1992-ben vásárolt itteni ingatlana nem csak impozáns külseje és enteriőrjei miatt ikonikus: 1997-ben itt, a főbejárat lépcsőjén lőtték le a világhírű divattervezőt. Nagy forgalomra számítanak – pedig egy éjszaka körülbelül 328 ezer forintba kerül – mert a turisták egy része szeret tragikus események helyszínén és celebek házában lakni.

A villa a divattervező halála után a divatrajongó turisták kedvelt célpontjává vált, amit még csak erősített a róla készült és a streamingszolgáltatók műsorán milliók által megtekintett film is. Az Atlanti-óceán partján magasodó épület 2015 óta Villa Casa Casuarina néven vonzza a tehetős vendégeket, akiknek külön a figyelmébe ajánlják a házigazda által tervezett és 24 karátos arannyal bélelt, 16 méteres szabadtéri medencét. Az Atlanti-óceán 2 perces sétával érhető el.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close