Entertainment

Óriási hazugsággal csalt ki több száz milliót egy gyógyszerészÓriási hazugsággal csalt ki több százezer fontot áldozatától egy gyógyszerész. A 33 éves Peter Saad ugyanis szerencsejáték-függő volt, rengeteg pénzt költött fogadásokra, lottóra, sorsjegyekre, ám mindig mínuszban jött ki. A játékszenvedély annyira elhatalmasodott rajta, hogy hamarosan hatalmas adósságokba verte magát, rokonoktól, barátoktól kért kölcsön, hogy feladhassa a heti lottót.

A gyógyszerészként dolgozó férfi aztán kitalálta a tökéletes receptet: rákos betegnek adta ki magát.

Ehhez vizsgálati jegyzőkönyveket és jelentéseket is hamisított. Ezekkel pedig egy meg nem nevezett baráthoz fordult, akitől először 288 ezer fontot (130 millió forintot) kért. Azt mondta neki, hogy vett egy gyógyszertárat Amerikában, de azt vízumproblémák miatt a kormány lefoglalta, a jelzáloghitelt viszont ki kell fizetnie valamiből. Ezután jött a rákos történet, amivel további 127 ezer fontot (57 millió forintot) csalt ki a baráttól. Ám ez sem volt elég, mert később a rejtélyes ismerős meghívta Petert egy közös gyógyszerraktár építésére. Erre egy céget is alapítottak, amiből még 121 ezer fontot (51 millió forintot) vett ki a csaló. Végül akkor bukott le, amikor a barát rájött, hogy a számlák, amikkel Peter a pénzt kivette, hamisak voltak.

Mivel a bíróság szerint teljesen megtévesztette Peter a barátját, ezért 1 év 9 hónap börtönre ítélték, ráadásul a gyógyszerész-nyilvántartásból is törölték, azaz soha többé nem dolgozhat a szakmájában – írta a DailyMail.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close