Business

Óriásberuházásba fogott a Richter – mfor.hu


“A gyógyszeripar teljesítménye a termelékenységet, a hozzáadott értéket, és az exportot tekintve is kiemelkedő” – mondta Varga Mihály a 15 milliárd forintos budaörsi irodaépületének alapkőletételén, aki emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évtized beruházásainak köszönhetően a magyar áruexportban már 5 százalék fölé emelkedett a gyógyszerek és gyógyszerészeti termékek súlya.

Gigafejlesztés a Richternél. Fotó: RichterGigafejlesztés a Richternél. Fotó: Richter

A kormány célja az, hogy ezt a teljesítményt tovább fokozza. Mint mondta, a gyógyszeripar stratégiai ágazat, fontos szerepe van az önellátásban, ezért a kormány helyesen cselekedett, amikor a járvány kitörésekor programot indított az ágazat beruházásainak támogatására.

Az Egészségipari Támogatási Programmal az elmúlt másfél évben már 83 beruházás indult hazánkban 87 milliárd forint értékben, ami 6000 munkahely biztonságát garantálja.

A pénzügyminiszter kiemelte: most, a járvány ötödik hulláma végén, egy gazdasági válság után és egy háború közben minden korábbinál nagyobb jelentőséggel bír, hogy az elmúlt 12 év nem elvesztegetett időszak volt, ahogyan 2002 és 2010 között.

“A magyar gazdaság Európa egyik leggyorsabban újraindított gazdasága, a 7,1 százalékos növekedés a magyar gazdaságtörténet legnagyobb bővülése, a beruházási rátát tekintve hazánk éllovas az Európai Unióban, a foglalkoztatottak száma 1 millióval több, mint 2010-ben” – sorolta Varga Mihály kiemelve, hogy az elért eredményeknek köszönhetően a mostani válságban fel sem merült a csőd lehetősége, szemben 2008-cal, amikor azonnal külső segítséghez kellett fordulnia az akkori kormánynak.

A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány azért dolgozik, hogy megőrizze Magyarország biztonságát, mérsékelje a háború okozta gazdasági kockázatokat, ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.