Business

„Ön történelmet írt” – köztársasági elnöki beiktatási ceremónia élőben a HírTV-n!


Május 10-én lépett hivatalba Novák Katalin, ám a köztársasági elnöki beiktatása május 14-én, szombaton lesz. 420 perces műsorfolyamot készítünk” – mondta Farkas Emese a tematikus nap szerkesztője – “külföldi és magyar példákat felidézve, politikai és társadalmi környezetbe ágyazva végig közvetítjük a beiktatási ceremóniát, és folyamatosan friss híreket is sugárzunk. Protokoll-szakértőket, elemzőket, és a tudósítóinkat is bevonva biztosan nem lesz hiányérzete a HírTV nézőinek.”

A műsor reggel 8 órakor kezdődik. Fél 9-től a Kálvin téri református templomból közvetítünk ökumenikus Istentiszteletet. 11-től pedig a Kossuth térre kapcsolnak, a Beiktatási Díszceremónia helyszínére, ahol a katonai tiszteletadást követően, a köztarsasagi elnök mond beszédet.

Ezután Balázs János világhírű zongoraművész zenél majd tanítványaival. Hármas ikrei születése óta először lép fel nagyközönség előtt Rúzsa Magdi énekesnő.

A HírTV Angol utcai stúdiójában a Párbaj népszerű műsorvezetője, M.Dobos Marianne és a Napi Aktuális házigazdája, Gerhardt Máté vezeti majd a beszélgetést.

A backstage a Mozaik stábjáé: a színes témák szakértői most is Gyürky Enikő és Szani Roland lesznek. A Kossuth teren M.Kovács Róbert es Gall Csongor számit a figyelmükre.

“A haza minden előtt” világos ideálért dolgozott Áder János leköszönt államfő – a hogyanról is szó lesz az elmúlt tíz év értékelése során – mondta Gajdics Ottó a csatorna tartalmi igazgatója.

Nem mehetünk el a nemzetegyesítés szimbolikája mellett sem, és természetesen a jövőbe is tekintünk

– tette hozza.

A délelőtt folyamán a stúdióban folyamatosan ott lesz Halkó Petra, a Századvég és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet kutatója. Ők kommentárokkal, elemzésekkel készülnek, várunk női politikusokat, sok szó esik majd Novák Katalin fő témájáról a családvédelemről, és egy sztárvendéggel is készül a csatorna.

A HírTV ünnepi műsora 8.00 órakor kezdődik és 15.00 óráig tart majd Novák Katalin ünnepélyes beiktatási ceremóniájáról. 

Az eseményt a HírTV Facebook- és YouTube-csatornája is élőben közvetíti. Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close