Business

Nyalókával támadnak Bécsben a Covid új hulláma ellen – Piac&Profit


Mivel a hat évnél fiatalabb gyerekek számára még nincs hivatalosan engedélyezett koronavírus elleni védőoltás, őszre az összes bécsi óvodában elérhetővé teszik a nyalókás PCR-tesztet. Így szeretnék megakadályozni a fertőzési gócok kialakulását.

Bécsben kerületről kerületre minden városi és magánóvodában bevezetik a nyalókás PCR-tesztek használatát, hogy ősszel már egy jól működő, kipróbált teszthálózattal felvértezve nézzenek szembe a lehetséges hatodik hullámmal. Erre azért van szükség, mert a hat év alatti gyerekek számára még nincs engedélyezve Covid19 elleni védőoltás, így az óvodákban könnyen fertőzési gócok alakulhatnak ki.

A gyerekeknél kreatív védelemre van szükség (Fotó: PID/Martin Votava)

Az osztrák fővárosban eddig 46 helyszínen volt lehetőség nyalókás PCR-teszt elvégzésére, első körben a hernalsi és währingi óvodákkal bővül a sor – ami összesen 97 helyszínt és 1.758 gyereket jelent -, majd Donaustadt következik. A program végére 1.629 helyszínen lesz elérhető a kicsik számára is könnyen használható nyalókás teszt. A cél, hogy őszre, amikorra a hatodik hullámot várják, már tökéletesen működjön a tesztelési infrastruktúra a regisztrációtól a logisztikán át a minták kiértékeléséig.

A kicsik tesztelésének azért is van nagy jelentősége, mert a bécsi járványügyi intézkedéseknek eddig kulcseleme volt a széles körű tesztelés. Az Alles gurgelt – Mindenki gargalizál program keretében minden bécsi számára korlátlan számban elérhető volt az otthon is végezhető ingyenes gargalizálós PCR-teszt. Ebből az év elején naponta már annyit csináltak csak Bécsben, mint egy nap alatt egész Németországban. 2022. április 1-je óta azonban személyenként már csak havi öt PCR-tesztet fizet az osztrák társadalombiztosítás. Egy esetleges fertőzés igazolása vagy kizárása természetesen ezen felül – ingyenesen – történik és a készülő rendelet több olyan esetet is megnevez majd, amelyek kivételt képeznek. Ide tartozik például az ovisok nyalókás tesztje is.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.