Lifestyle

Novák Előd: a Mi Hazánk Mozgalom saját halottjának tekinti a Jobbikot


A Mi Hazánk alelnöke fekete zászlót helyezett el a XI. kerületi Jobbik-iroda bejárata fölé, Jakab Pétert pedig politikai hullának nevezte.


hirdetés

Novák Előd a Jobbik XI. kerületi irodája előtt tartott tájékoztatón úgy fogalmazott: pártja mostanra otthont teremtett a nemzeti radikális szavazóknak, ezért “hazavárják őket”. Jelezte: parlamenti pártként is folytatják az utcai politizálást, legyen szó az ország legnagyobb majálisának megszervezéséről – amelyet az egykori jobbikos hagyományt folytatva idén is megtartanak az Óbudai-szigeten -, szivárványos zászló leszedéséről, vagy a gyászlobogó kitűzéséről “figyelemfelhívó jelleggel”.

A Mi Hazánk alelnöke, miután fekete zászlót helyezett el a Jobbik-iroda bejárata fölé, Jakab Pétert, a párt elnökét “politikai hullának” nevezte. Aki – mint mondta – a lemondás helyett magával rántja pártját is, melynek “nem maradt szavazótábora, valamint elvei és programja sem”.

A “balliberális szivárványkoalíció” által kinyilvánított közös program ugyanis azt jelenti, hogy a Jobbik mára már nem képvisel semmilyen önálló gondolatot – magyarázta Novák Előd.

Hangsúlyozta: a Jobbik az SZDSZ-nél is nagyobb árulója lett a rendszerváltásnak, miután szintén összeolvadt az MSZMP jogutódjával. Holott alapító nyilatkozatuk szerint a Jobbik elsődleges feladata a “kommunista utódpárt és a vele összefogott szélsőséges liberálisok” eltávolítása lett volna a hatalomból – mondta a dokumentumból idézve.

Novák szerint a Mi Hazánk Mozgalmat éppen azok alapították, akik ezzel a “köpönyegforgatással” szembeszálltak a Jobbikban. Eredményes építkezést és sikeres kampányt folytatva pártjuk a nemzeti radikális tábor gyűjtőhelye lett stabil szavazótáborral és egy markáns programmal – tette hozzá.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close