Lifestyle

Nem szolgálnak ki magyarokat egy horvátországi étteremben[sz]Címlapkép (illusztráció): Kookay/Pixabay[sz]

A tervezett olajembargóról beszélt múlt hét pénteken Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, mint mondta, ez felérne egy a magyar gazdaságra ledobott atombombával. A miniszterelnök szerint akinek van tengere, és vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok amelyeknek nincsenek tengerei.

„Nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket, de nincsenek jelen pillanatban” – fejtette ki Orbán.

A kormányfő kijelentése nagy felháborodást keltett Horvátországban, a külügyminisztérium bekérette a zágrábi magyar nagykövetet. Ahogy a horvát külügy fogalmazott: elítélik a magyar miniszterelnök kijelentését, elítélnek minden területi követelést a szomszédos államokkal szemben. A vitába azóta már a horvát levéltár is bekapcsolódott, akik azt írták: Magyarországnak soha nem is volt tengere, Horvátország ugyanis nem volt Magyarország része, csak perszonálunióban működött a magyarokkal.
A 24.hu pénteken arról írt, hogy a dél-horvátországi Peljesac-félszigeten található Trpnaj egyik halétterme egy feliratot helyezett ki a bejárat elé, miszerint magyarokat nem szolgálnak ki. A táblára egészen pontosan azt írták:

„magyarokat nem szolgálunk ki, nem látunk szívesen a tengereteknél”.

[kapcsolodo]/orban-tiltakozasa-miatt-elhalaszthatja-az-orosz-olajembargot-az-europai-unio/[kapcsolodo]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close