Business

Minél hamarabb be kell vezetni a dugódíjat Budapesten!


Bohár Dániel riporter, a Megafon munkatársa a dugódíj bevezetéséről kérdezte Kanász-Nagy Máté országgyűlési képviselőt, az LMP társelnökét. A baloldali politikus szó szerint ezt mondta: „Minél hamarabb be kell vezetni a dugódíjat Budapesten!” Az esetről videó is készült.

Az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté elsőként elismerte, hogy Budapesten közlekedési káosz van, amit fel kellene számolni, „megoldásképpen” azonban a dugódíj bevezetését javasolta, amit szerinte minél hamarabb meg kell lépni.Bohár Dániel riporter ezt követően felvetette, hogy dugók nemcsak azért vannak, mert sok autó van, hanem mert egy csomó helyen nem lehet közlekedni a lezárások miatt. A baloldali politikus szerint erről nem Karácsony Gergely tehet, hanem a korábbi városvezetők…

A riporter később arról beszélt, hogy a rakpartok lezárása a mostani városvezetés ötlete volt. Kanász-Nagy erre azt reagálta,hát, a rakpartot mindenképpen le kell zárni.


A baloldal által szorgalmazott dugódíj bevezetését a kormány nem támogatja. Erről legutóbb Gulyás Gergely kancelláriaminiszter beszélt. Gulyás a kormány álláspontját a következőképpen indokolta: a kormány szerint nem kell anyagilag ellehetetleníteni azokat, akik autóval járnak, ha már a főváros úgyis minden eszközzel, úton és módon ellehetetleníteni igyekszik őket.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.