Business

Megint közel kétszáz migránst fogtak egy nap alatt


Március 2-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 196 migrást tartóztattak fel a rendőrök, és 209 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen hazánk területére. 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 8 esetben összesen 52 migránst fogtak el Kelebia, Vaskút, Homorúd, Budzsak, Balotaszállás, Katymár és Tompa területén.

Csongrád-Csanád megyében pedig 21 esetben összesen 119 migránst tartóztattak fel, Pusztamérgesen, Öttömösön, Szegeden, Szeged-Gyálaréten, Röszkén, Ásotthalmon, Mórahalmon és Ruzsánál.

Győr-Moson-Sopron megyében 1 alkalommal, Pinnyén 3; Komárom-Esztergom megyében 1 alkalommal, Tatabánya külterületén 15; Budapesten 1 esetben összesen 6; és Pest megyében, Budaörsön 1 esetben 1 migránst találtak.

A kép illusztrációFotó: Csudai Sándor – Origo

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során szíreknek, marokkóinak, afgánoknak, tunéziainak, szomáliaiaknak, indiaiaknak, egyiptomiaknak, törököknek és marokkóiaknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 3, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 12 esetben összesen 209 embert megakadályoztak az illegális belépésben.

Egy ember ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – írja a Police.hu.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.