Lifestyle

Megható videó: a kórházban tartotta hitvesi táncát egy fiatal ukrán házaspár, miután a nő aknára lépett


„Színtiszta öröm és boldogság volt” – mondta a 23 éves feleség, aki mindkét lábát elveszítette.


hirdetés

Egy kórházban tartotta első hitvesi táncát egy házaspár Ukrajnában, miután a fiatal nő egy aknára lépett – írja a Guardian.

A 23 éves Okszana Balandina és párja, Viktor Vasziljev hat héttel ezelőtt az utcájukban élő időseknek indultak némi ellátmányt szerezni a frontvonalon fekvő kelet-ukrajnai Liszicsanszkban. Már hazafelé tartottak, amikor a tragédia történt.

„Le akartuk rövidíteni az utat, és egy földúton mentünk. Nagyon jól ismertük ezt az utat. Én mentem elöl, a férjem és a barátom pedig mögöttem. Megláttam egy rakétát nem messze tőlünk. Viktor felé fordultam, és azt kiáltottam: ‘Drágám, nézd!’ Rám nézett, én pedig hirtelen a levegőbe repültem, és hangos zajt hallottam. Ránéztem a lábamra, de nem volt ott. Csak csontok”

– mondta Okszana.

Párja, Viktor odaszaladt hozzá. Pánikba esett, gondolatban egy pillanatra azt hitte, vége, emlékezett vissza. „Aztán elkezdett mozogni. Kiabált nekem, hogy hívjam a mentőket. De azok nem voltak hajlandóak a közelébe menni, mert féltek az aknáktól. Azt mondták, először meg kell tisztítani a környéket.”

Eközben a pár barátja odahívta a nő mostohaapját, és közösen a mentőhöz tudták vinni. Oksana mindkét lábát és bal kezének négy ujját elvesztette.

hirdetés

„A mentős egy fiatal, tapasztalatlan lány volt – nyilvánvalóan még soha nem látott ilyesmit. Ezért segítettem neki. Jobban ismertem a saját ereimet. Kértem oxigént, de nem volt nekik. Amikor beértünk a kórházba, megláttam anyukámat, azt kiáltottam, hogy ‘anyu’, és elvesztettem az eszméletemet” – mondta Okszana, aki gyermekápolóként dolgozott.

Ezután több nyugat-ukrajnai kórházban is kezelték. Párja szerint eleinte nagyon depressziós volt, többször is kitört belőle, hogy nem akar így tovább élni. Az orvosok és a környezete is inspirálta azonban, valamint egy nővér segítségével a TikTokra is elkezdett videókat feltölteni a rehabilitációjáról, és a közösségi oldalon nagyon sok pozitív üzenetet kapott.

Április 27-én pedig párja, Viktor megkérte a kezét, és másnap össze is házasodtak. Az első hitvesi táncuk is a kórházban volt, ahol Okszana rehabilitációja folyt.

@ksyucha_kareglaska♬ оригинальный звук – Ксюша Баландина

„A tánc teljes meglepetés volt. Visszajöttünk a kórházba az anyakönyvi hivatalból, és Natalia és Olesia (önkéntesek a kórházban) hoztak egy ruhát és egy laptopot a zenéhez. Natalia azt mondta: ‘Milyen esküvő ez tánc nélkül?’. „Színtiszta öröm és boldogság volt”

– mondta Okszana. Majd hozzátette, hogy eszébe jutott később az is, hogy egyáltalán nem ilyen körülmények között képzelte el az esküvői táncát.

Mint elmondta, eltökélt szándéka, hogy újjáépítse az életét, és folytassa orvosi karrierjét – a rehabilitáció területén. „És hogy a saját példámmal megmutassam másoknak, hogy nem szabad feladni, hogy minden lehetséges, és hogy tovább kell élni, bármi is történjen.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close