Entertainment

Lewis Hamilton nem kertel, inkább levágatja a fülét


Hamilton orrában, fülében ékszer, de nem veteti ki őket Fotó: AFP

A testpiercingek tilalma 2004 óta érvényes a száguldós sportágban, de az F1 új versenyigazgatója, Niels Wittich Melbourne-ben a vasárnapi verseny előtt előtérbe helyezte azt a szabályt, hogy az autósok a vb-futam során semmiféle ékszert sem viselhetnek. Minderről két órán keresztül tartott előadást. Wittich érvei logikusnak tűnnek, elvégre a pilótát karambol vagy más baleset során meg kell védeni, márpedig a nyakláncok, más ékszerek a gyors menekülésben akadályozhatják őket. Ennek ellenére a brit Lewis Hamilton, a dacos hétszeres világbajnok a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon mindkét fülén piercinggel és „orrcsappal” versenyzett.

-Elég nehéz lenne megszabadulni tőlük – magyarázta Hamilton. – A jobb fülemen lévő szinte megmozdíthatatlan. 

Szóval, nem is tervezi az eltávolításukat, tette egyértelművé a 37 éves pilóta, aki negyedik helyen végzett az Albert Parkban, ugyanis a fülbevalóihoz senkinek semmi köze. 

– A jobb fülemen lévő egybe nőtt a cimpámmal, ezért a fülemet le kellene vágnom, ha eleget akarok tenni a szabály rendelkezésének – húzta alá Hamilton, majd leszögezte: az ékszerek a helyükön maradnak.

A FIA kimondja, hogy „tilos a testpiercing vagy fémből készült nyaklánc-ékszerek viselése a verseny alatt”, ezért a start előtt ezt ellenőrizik. Hamilton elméletileg pénzbírsággal vagy pontlevonással bűnhődhet. Nyilvánvaló azonban, hogy a FIA megvárja, hogy a versenyző álláspontja megváltozik-e az elkövetkező versenyeken, és ha nem, következhetnek a szankciók.
 Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.