Entertainment

Leírhatatlan élmény, Valter Attilát édesapja fogadta a célban


Hogy mekkorát szólt a Giro d’Italia itteni három szakasza? Nemhogy a versenyzőket, még a pályát bejáró felvezető motorosokat is üdvrivalgás fogadta a Hősök terétől a Budai Váron át egészen Balatonfüredig. Talán a szombati szakasz “szólt” a legnagyobbat. A magyarok közül aznap Peák Barnabás végzett először, aki kijelentette, ez bizony nagy magyar bicikliforradalom. Nagy meló a Hősök teréről, jó sok kerülővel, tizenhárom percen belül letekerni a várba vezető, 9,2 kilométeres utat, de arra nem számított, hogy a közönség sorra megéljenzi érkezőket.

Mindent kiadtam magamból, ilyen közönség előtt lehetetlen tartalékolni – mondta Peák.

A magyar szurkolók szombaton kora délutántól szájról szájra adták, hogy Valter Attila mikor rajtol. Attól kezdve mindenki azt becsülte, mikor ér a magyar klasszis bizonyos szakaszokhoz, hol lehet integetni, tapsolni neki, vagy csak biztatni őt. Édesapja, Valter Tibor VIP-helyen, a Budai Vár céljánál várakozott, és természetesen majd szétvetette az izgalom.

Talán Attila sem drukkolt ennyire, mint én neki  – mondta a Borsnak az édesapa. “Ő is jó eredményt várt magától. Szerintem benne van egy szakaszgyőzelem, bár ő inkább hegyimenő, s talán pénteken volt rá a legnagyobb esélye, hogy magyarföldön nyerjen egy befutót.”

Aztán Valter megérkezett a célba. Teljesen elfáradt, egy ideig nem tudott megszólalni, annyira kihajtotta magát. Végül elmosolyodott, amit a szurkolók bátorításnak vettek, és szinte darabokra szedték őt. Körbe vették, mindenki autogramot kért tőle, édesapja kísérte keresztül a tömegen fáradt fiát, hogy a csapatbuszban pihenhessen.

Édesapja a befutónál várta Valter Attilát Fotó: Tóth Béla

“Ennél tudtam volna tíz másodperccel jobbat menni” – értékelt Valter, aki 12:41-es idővel teljesítette a szombati távot, amelyen a 82. helyen végzett. “De nem ez volt a lényeg. Fantasztikus volt a hangulat, ezt a szakaszt inkább maximálisan ki akartam élvezni, ezért hagytam elterelni a figyelmem. Integettem, hálás voltam a szurkolóknak.”

A másik magyar, Fetter Erik is erről beszélt, a fülhallgatóján folyamatosan kapta a biztatást a mögötte autózó csapatfőnökétől, de nem hallott belőle semmit a közönség ovációja miatt. Persze nem is bánta, sőt nagyon köszönte a fergeteges biztatást!

Hétfőn szünnap lesz, kedden már Szicíliában folytatják a 3445,6 kilométer össztávú, május 29-én záruló viadalt.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close