Lifestyle

Látványosan elkerüli Orbán Viktort az Európai Tanács elnöke, nem tárgyal vele a menekültekről


[sz]Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq[sz]

Az Európai Tanács elnöke minden olyan uniós ország kormányfőjével és elnökével tárgyal, ahova tömegesen érkeznek Ukrajnából a menekültek, Magyarország kormánya azonban kimarad, írta meg a Hvg.hu Charles Michel hivatalos programját megvizsgálva az látszik, hogy telefonon beszélt többek között a lengyel elnökkel és a szlovák kormányfővel, videókonferenciát tartott Andrzej Duda lengyel, Klaus Iohannis román elnökkel, Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, Olaf Scholz német kancellárral és Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral. Szerdán pedig személyesen látogat el a lengyel határra, miután Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel tart egy közös sajtórájékoztatót.

Pedig egyébként lenne miről beszélni, hiszen Magyarország szomszédos Ukrajnával, és a magyar rendőrség szerint a magyar-ukrán határt eddig összesen 116 ezer menekült lépte át.

Az ENSZ ma azt közölte, hogy eddig 677 243 ukrán menekült át szomszédos országokba, Lengyelországba 337 ezren, Moldovába 65 ezren, Szlovákiába 54 ezren, Romániába 38 ezren menekültek át, míg Belarussziába csak 29-en távoztak, nem meglepő módon.

[kapcsolodo]nem-tudjuk-hogy-fogunk-itt-tulelni-a-korhazban-rekedtek-a-rakos-gyerekek-ukrajnaban/[kapcsolodo]Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.