Lifestyle

Lakássá alakított hidegháborús atombunkert és rakétasilót árulnak Amerikában


[sz]Címkép: Northfoto/Kennedy News/Purple Sky Productions[sz]

Lakásként árulnak az Egyesült Államokban egy földalatti bunkert, amely egykor interkontinentális ballisztikus rakétáknak adott otthont – írja a New York Post.

A bunkert úgy építették, hogy egy atomkatasztrófa esetén is menedéket tudjon nyújtani. A nebraskai York közelében található létesítményt teljesen átalakították, hogy valódi otthonként funkcionáljon a leendő új tulajdonosa számára – már amennyiben ez lehetséges.

Fotó: Northfoto/Kennedy News/Purple Sky Productions

A beszédes Siló út 1200-as szám alatt lévő épületet 550 ezer dollárért (közel 210 millió forint) árulja egy házaspár, Mike és Polly Figuero.

A lakórész kétemeletes, egyenként 1256 négyzetméteres. A felső szint „teljesen lakható”, és villannyal, hideg-meleg csapvízzel, WC-vel, fagyasztóval, mikrohullámú sütővel, sütővel, hűtőszekrénnyel, kandallóval és fürdőkáddal felszerelt. Az alsó szint a leírás szerint még „befejezetlen”, és a tényleges silóhoz való hozzáférést biztosítja.

Fotó: Northfoto/Kennedy News/Purple Sky Productions

„Az utóbbi időben eléggé megugrott az érdeklődés az ilyen típusú ingatlanok iránt a folyamatosan változó globális események, valamint amiatt, hogy ezeket a különleges helyeket Airbnb-ként is ki lehet adni” – nyilatkozta a házaspár a lapnak.

Elmondásuk szerint több megkeresést is kaptak már, volt, aki földalatti luxuslakássá alakítaná, mást a biztonságos adattárolás miatt érdekelt, de férfibarlanggá is alakította volna valaki, és filmforgatás miatt is keresték a helyszínt.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.