Lifestyle

Közeleg a Nap Merkúr konjunkció – briliáns ötletek, akarat és cselekvés összeolvadása (05.18-05.23)


Konjunkcióba lép a Bika, majd az Ikrek jegyében álló Nap, az Ikrek jegyében hátráló Merkúrral. Impulzív és eredményes napoknak nézünk elébe. 

Több izgalmas fényszögbe fog belépni a Nap a héten, melyet tovább színez azzal, hogy jegyváltásra is készül. Jelenleg a Bika jegyében állomásozik, ám 21-én átlép az Ikrek jegyébe. 18-án konjunkcióba, az az együtt állásba fog lépni a Merkúrral. A Merkúr, az önkifejezésünk, gondolkodásunk, kapcsolatteremtésünk, logikánk, kíváncsiságunk, mozgékonyságunk, cselekvésünk bolygója. Jelenleg a saját uralmi jegyében van, az Ikrekben, ám retrográd mozgásban, ami ad némi kellemetlenséget az elmúlt időszakban számunkra. Nappal való együtt állása során azonban a szebbik arcát mutatja felénk szerencsére. Az együtt állás kezdetekor a Nap még a Bikában fog állni. Ekkor még finomabban, lassabban kerülnek bevezetésre ezek az energiák, ám 21-től amikor az Ikrekbe lép, már nagyon intenzívvé fog válni. 

Túlzások nélkül állíthatjuk, hogy zseniális ötleteink, gondolataink fognak támadni. Régóta fejtörést okozó problémáinkat, nehezebb feladatainkat játszi könnyedséggel fogjuk megoldani anélkül, hogy erőlködnünk kéne. Meglepően egyszerűen és gördülékenyen mennek majd, különösen a szellemi munkák. Logikánk, elménk élesedik, figyelmünk azonban csaponghat, ha nem tartjuk kordában. Ez igaz lesz az energiánkra is. Ha nem osztjuk be okosan, akkor nem egyenletes munkát fogunk végezni, hanem hullámzót. Az azonban biztos, hogy még így is kiemelkedően fogunk teljesíteni. Érdemes odafigyelni rá, hogy ne merítsük le teljesen magunkat. Idegrendszerünk védelmének- és a túl agyalás elkerülése érdekében, törekedjünk rá, hogy kerüljük az extrém mennyiségű ingert és szánjunk időt arra is, hogy alaposan leföldeljük magunkat. Ha tehetjük, a szellemi munkát is végezzük a szabadban, vagy legalább ötletelésünk közben tartózkodjunk a természet közelében. 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.