Lifestyle

Kárpátalján szinte mindennapossá váltak a katonatemetések[sz]Címkép: Ungvár Önkormányzata/Facebook[sz]

Szinte mindennapossá váltak a katonatemetések Kárpátalján – írja a Kárpáti Igaz Szó.

A lap szerint

az elmúlt napokban több Kárpátaljáról származó katonát is el kellett temetni, de olyan áldozatról is tudnak, akinek a holttestét még nem tudták hazaszállítani.

A 23 éves Ivan Szmozsanikot, a 128-as gépesített hegyivadász dandár katonáját április 14-én kísérték el utolsó útjára Szolyván. Ő április 9-én vesztette életét a harcokban. Ungváron ugyanazon a napon a 35 éves Andrij Zajacot temették el, aki április 7-én Dnyipropetrovszk környékén esett el.

A 44 éves Valentin Derevenszkijt április 13-án búcsúztatták el Ungváron, március 31-én vesztette életét a luhanszki régióban. A felesége a háború miatt kénytelen volt elhagyni otthonát, Ungváron talált menedéket, és ott kapott hírt férje haláláról.

Volodimir Rubec szintén március 31-én halt meg, az ő holttestét azonban azóta sem tudták hazaszállítani. Az Ökörmezőről származó, korábban hidrometeorológusként dolgozó 32 éves férfit kétéves kisfia és felesége gyászolja.

A lap hozzáteszi, hogy korábban a nagyszőlősi kistérségbe hazaszállított Jaroszlav Romanov és Ivan Antolik koporsóját térdre ereszkedve fogadták a helyiek.

[kapcsolodo]legiriado-volt-karpataljan-megszolaltak-a-szirenak/[kapcsolodo]Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close