Business

Kapufhoz ktztt tntet, szexi bombz a BL-dntn


A labdargs a vilg legnpszerbb s legszrakoztatbb sportga, amely a legmegdbbentbb eseteket kpes produklni, s ez klnsen igaz azoknak a szurkolknak a viselkedsre, akik mindent elkvetnek azrt, hogy pr perc hrnevet szerezve beszabaduljanak a plyra. Mrcius kzepn hihetetlen jelenet zajlott le az Everton-Newcastle Premier League-mrkzsen, ugyanis egy fiatal fi a nyaknl fogva ktzte ki magt a kapufhoz. A rendhagy eset kapcsn az albbi sszelltsban – a teljessg ignye nlkl – bemutatjuk azokat az elkpeszt botrnyokat, amelyeket a plyra berohan szurkolk okoztak.


Nyaknl fogva ktzte ki magt a kapufhoz a fiatal drukker

Kezdjk a legfrissebb esettel, az Everton-Newcastle mrkzsen kialakult botrnnyal. Az angol bajnoki meccs alatt egy fiatal szurkol a nyaknl fogva kttte ki magt az egyik kapufhoz,s a biztonsgiaknak hatalmas erfesztsek rn sikerlt csak kiszabadtaniuk a srcot,aki lltlag gy akart tiltakozni az Egyeslt Kirlysg j, fosszilis tzelanyaggal kapcsolatos beruhzsokban val rszvtele ellen. A fi egy manyag gyorsktzvel lncolta magt a kapufhoz, amelyet az egyik biztonsgi ember egy mretes csavarvg fogval tudott csak kettvgni.


Mikzben a drukkert felemeltk a rendfenntartk, a nztrrl egy msik szurkol is berohant, s megprblta megtmadni a szemveges fiatalembert. Vgl mindkt illetktelen behatolt levittk a plyrl s folytatdhatott a flbeszaktott meccs, amely az Everton 1-0-s gyzelmvel rt vget.

A kapufhoz bilincselte magt a lgitrsasg ellen tntet szurkol

Egy korbbi Everton-mrkzsen, 2012 janurjban is trtnt mr egy hasonl “kapufs incidens”. A Manchester City elleni sszecsapson az egyik szurkol a kapufhoz bilincselte magt, ltvnyosan tntetve a vilghr lgitrsasg, a Ryanair ellen, mert a cgtl igazsgtalanul kirgtk a lnyt. A frfi egy olyan plt viselt, amelyen az “Eurpa legnagyobb rabli” felirat virtott, s volt nla egy laminlt maszk, amely a Ryanair fnkt,Michael O’Leary-t brzolta.

A drukkert, aki korbban a Cheltenham Gold Cup lovas fesztivlon is produklt mr egy hasonl mutatvnyt, ksbb hrom vre eltiltottak minden sportesemnytl.

Cristiano Ronaldt megtmadtk a BL-meccsen

Tbbszr is elfordult mr, hogy egy plyra berohan szurkol meg akart tmadni egy jtkost, s idnknt vilgsztrok is az ldozatul estek mr az ilyen “mernyleteknek”. A Bajnokok Ligja 2019/2020-as szezonjban a Juventus a Bayer Levekusen otthonban 2-0-ra nyert a csoportkrben, Ronaldo ezen a meccsen szerezte meg plyafutsa 128. BL-gljt.

Ennl azonban nagyobb visszhangja volt annak, hogy a mrkzsen hrom rajong is odarohant a portugl vilgsztrhoz. Ronaldo az elsvel mg kedves volt, hagyta, hogy meglelje, aztn a msodikat egy testcsellel tverte – mg mindig jkedven. A harmadik szurkol azonban alaposan elvetette a sulykot, szelfit akart kszteni az tszrs aranylabdssal, s erszakosan megragadta a futballista nyakt. Ronaldo dhben kis hijn megttte a drukkert, akit vgl a biztonsgiak kivezettek a plyrl.


Az Alkmaar kapusa megrugdosott, a Chelsea ni focistja fellktt egy szurkolt

Voltak olyan esetek, amikor a szurkolk hztk a rvidebbet. A Holland Kupban 2011 decemberben megrendezett Ajax-Alkmaar mrkzsen egy drukker a vendgcsapat kapust, Esteban Alvarado Brown-t tmadta meg, m a Costa Rica-i futballista megvdte magt, majd elkezdte rugdosni a fldre kerl szurkolt. A botrnyba fulladt mrkzsen a br killtotta az agresszv kapust, a meccs 1-0-s Ajax vezetsnl flbeszakadt.

2021 decemberben a ni labdarg Bajnokok Ligjban megrendezett Chelsea-Juventus mrkzs vge eltt egy frfi bestlt a plyra sfeltartotta a jtkot.A szurkol kzelben helyezked Sam Kerr nem hezitlt, vllal alaposan fellkte a drukkert, aki a fldre zuhant. A jtkvezet nem djazta az ausztrl futballista kzbelpst s srga lapott adott neki.


Ksbb kiderlt, hogy a fiatal rajong csak egy szelfit szeretett volna kszteni a londoniak csapatkapitnyval, Magda Erikssonnal, br jobban tette volna, ha megvrja a meccs vgt.

Glt akart lni, hogy lenygzze exbartnjt

2016-ban az FA-kupban rendezett Eastleigh-Bolton Wanderers mrkzsen az egyik nz, John Dynes annak a remnyben rohant be a plyra, hogy glt l s ezzel majd elkprztatja s visszaszerzi exbartnjt. A magrl megfeledkez drukker szrke melegtfelst viselt, rajta “az lmok valra vlnak” felirattal, s az egyik hazai tmadst vgigksrve futott a kapu fel, bzva abban, hogy labdhoz jut. A vakmer szurkol terve vgl nem vlt valra, a kapu elterben elcsszott, aztn a biztonsgiak azonnal kivezettk.

Nem jtt ssze a drukkernek a gl az FA-kupbanForrs: Southern Daily Echo

Clt tvesztett az ejternys

A plyra berohan szurkolk ltalban alaposan megtervezik, hogyan jussanak be az adott meccsre, de akadt korbban olyan is, aki vletlenl landolt a gyepen. 2013-ban az angol tdosztlyban megrendezett Salisbury City-Chester sszecsaps azrt szakadt flbe, mert egy ejternys knyszerleszllst hajtott vgre a plyn.

Ksbb kiderlt, hogy a hvatlan vendg egy jtkonysgi esemnyen vett rszt, de alaposan eltvesztette a clt s vratlanul megzavarta a meccset. Az ejternys nem jtt zavarba a flresikerlt landols miatt, komtosan lekocogott a plyrl, a prszz fs kznsg pedig tappsal jutalmazta a produkcijt.

2021 jniusban Lengyelorszgban is trtnt egy hasonlan vicces eset, akkor az ejternys nem szta meg bntets nlkl, mert egy srga lapot is kapott a brtl.

Fegyverrel ment be a plyra a klubtulajdonos

A kvetkez botrnyt nem szurkol kvette el, hanem egy csapat elnke, de mindenkppen rendhagy s emltsre mlt. A futballklubok tulajdonosait gyakran vdoljk azzal, hogy nem trdnek elgg a plyn zajl esemnyekkel, m a grg Ivan Szavvidiszrl ezt nem lehet elmondani. A PAOK labdargcsapatnak elnke 2018 mrciusban az AEK Athn elleni rangad vge eltt pisztollyal az oldaln ment be a plyra, hogy elszmoltassa a jtkvezett, amirt az les miatt nem adott meg egy glt.

Szavvidisz – aki a fegyvert legalbb nem rntotta el – ksbb bocsnatot krt a viselkedsrt, de a grg bajnoksgot kt htre felfggesztettk az eset miatt, a meccset pedig3-0-s eredmnnyel jvrtk az AEK Athn javra.

Nem tudtuk, hogy van nla pisztoly, megdbbentnk, amikor meglttuk. A sajt szemem lttra fenyegette meg a brt.Lttam, hogy a kezt a dereka fel mozgatja, hiszen a fegyvere ott volt. Teljesen megdbbentem, nem rtettem. Ilyeneket a Clint Eastwood-filmekben lt az ember” – mondta megrknydve az AEK akkori edzje, Manolo Jimnez.

Szke bombz a BL-dntn

A 2019-es Bajnokok Ligja-dntn a Liverpool 2-0-ra legyzte a Tottenhamet, de a mrkzs mellett bizonyra arra is sokan emlkeznek, hogy az els flidben egy lenge ltzet szke kebelcsoda rohant be a plyra.

Kinsey Wolanski a 2019-es BL-dntben alaposan felhvta magra a figyelmetForrs: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Ksbb kiderlt, hogy a csinos hlgy, Kinsey Wolanski annak aVitalij Zdoroveckijnek volt a bartnje, aki a 2014-es Nmetorszg-Argentna vb-dntn berohant a plyra s meg akarta cskolni a nmetek htvdjt, Benedikt Hwedest.

Az orosz drukkert azta szinte a vilg sszes futballstadionjbl kitiltottk, de a 2019-es BL-finlra bekldte kedvest, hogy reklmozza a “Vitaly Uncensored” oldalt.

Az biztos, hogy Wolanski risi npszersgre tett szert a mersz akcija utn, ugyanis a kzssgi mdiban rengeteg rajongval bvlt a tbora, a szke szpsgnek az Instagramon jelenleg 3,6 milli kvetje van.

A hrhedt Jimmy Jump balhi

Egy ilyen sszelltsbl nem maradhat ki a vilghr Jimmy Jump (eredeti nevn Jaume Marquet Cot), aki tbbszr is borsot trt mr a biztonsgiak orra al, s botrnyt okozott futballmeccseken. Egyik leghresebb akcija a 2004-es Eb-dntn a Portuglia-Grgorszg mrkzsen trtnt, amikor a portuglok legnagyobb sztrjhoz, Luis Fighoz hozzvgott egy Barcelona-zszlt, tiltakozva a kzpplys ngy vvel azeltti Real Madridba igazolsa ellen.

A javthatatlan drukker a kvetkez, 2008-as Eurpa-bajnoksgon a Nmetorszg-Trkorszg meccsen rohat be a plyra, politikai zenetet (Tibet nem egyenl Knval) hirdet plban.

Jimmy Jump a 2008-as Eb-n is botrnyt okozottForrs: AFP/Patrick Hertzog

Jimmy Jump a 2010-es vilgbajnoksg dntje, a Spanyolorszg-Hollandia mrkzs eltt is beszabadult a plyra, akkor a vb-trfera prblt feltenni egy hagyomnyos kataln sapkt.

Jimmy Jump a 2010-es vb-dnt elttForrs: nettavisen.no

A kataln szurkol 2010-ben egy jpest-Ferencvros rkrangadn is feltnt, ahol egy kisebb msort adott el a msodik flid eltt, mire a biztonsgiak levezettk a plyrl. Jimmy Jump a Barcelona korbbi magyar legandja, Kubala Lszl eltt tisztelegve egy “Kubala forever” felirat kataln zszlt tartott a kezben, majd tbb jtkossal is kezet fogott, aztn egy darabig vezette a labdt s glt rgott a Fradi kapujba.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.