Business

Kaps Boglrka, Nmeth Nndor s Ks Hubert is dntbe jutott, Hossz Katinka kiesett


A hazai rendezs sz-vilgbajnoksg keddi napjn az olimpiai bronzrmes Kaps Boglrka 200 m pillangban, Ks Hubert 200 m vegyesen, Nmeth Nndor pedig 100 m gyorson jutott be a dntbe.


Frfi 100 mteres gyorsszs elfutamban Nmeth Nndor a 9., Szab Szebasztin a 13. idvel vrhatta az esti programot. A 4×100 mteres gyorsvltban tdik magyarok kzl Nmeth 47.81 msodperces orszgos cscshoz kpest ezttal 48.33-mal csapott clba, mg Szab mr reggel brillrozott, ugyanis az egyni legjobbjtl (48.45) mindssze kt szzaddal elmaradva teljestette a tvot.

A kt magyar azonos kzpfutamba, radsul egyms melletti plyra kerlt. Nmeth Nndor a 6-os, Szab Szebasztin a 7-es plyn rajtolt. Szab remekl kapta el a rajtot, a fltvnl a harmadik helyen fordult, mg Nmeth kvette t a negyedik helyen. A msodik tvenen azonban Nmeth Nndor hatalmasat hajrzott, s vgl 47.96-os idvel a msodik helyen rt clba, mg Szab Szebasztin tdik lett 48.19-es ideredmnnyel.

Szab Szebasztin s Nmeth Nndor nzik az ideredmnyeketFot: Csudai Sndor – Origo

Szab sszestsben vgl a 12. lett, mg Nmeth holtversenyben a nyolcadik helyen vgzett Lorenzo Zazzerivel, gy a 22 ves magyarnak sztszsban kellett rszt vennie az olasz versenyz ellen az utols kiad dnts helyrt. Ezt a keddi program vgt meg is nyerte, mhozz 47.69-es j magyar csccsal, amivel bejutott a szerdai dntbe.

A ni 200 mter pillangszs elfutambl Kaps Boglrka cmvdknt holtversenyben a hetedik idvel (2:09.24) jutott tovbb, mg a hromszoros olimpiai bajnok Hossz Katinka – aki a 2017-es hazai vb ta elszr llt rajtkre ebben a szmban vilgversenyen – 2:11.22 perces idvel, a 14. helyen lpett tovbb.

Kaps Boglrka cmvdknt bejutott a 200 m pillang szerdai dntjbeFot: Csudai Sndor – Origo

Az eldntben Hossz az els futamban szott, amiben 2:10.64-gyel a hetedik helyen rt clba, amivel nem jutott be a finlba – 13. lett. Nem gy Kaps Boglrka, aki fantasztikus teljestmnnyel, 2:07.89-cel a harmadik lett a msodik futamban, ezzel sszestsben a 8. pozciban vgzett, gy a szm cmvdje kszlhet a szerdai dntre.

Frfi 200 mter vegyesen a 19 ves Ks Hubert – aki a tavalyi Eurpa-bajnoksgon junior vilgcscsot szott a Duna Arnban – s Trk Dominik is ott volt az eldntben. Elbbi 1:58.47 perccel a 6., utbbi 1:59.41-gyel a 13. lett az elfutamban.


Ks Hubert elkpeszten szott az esti eldntben,aki futamban a pillang s a ht utn mg vezetett, majd mell rsztv utn a harmadik helyen fordult a gyorsra. Vgl 1:57.23-mal ezt a pozcit megrizte a vgig, gy csupn kt olyan klasszis elzte meg futamban, mint Szeto Daija s Chase Kalisz. A fiatal sz sszestsben az 5. helyen jutott be a szerdai dntbe. Trk Dominik kt percen kvli idvel rt clba, gy szmra vget rt a vilgbajnoksg.

Milk Kristf fantasztikus, vilgcsccsal megnyert 200 mteres pillangszsrl bvebben IDE KATTINTVA olvashatnak!

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.