Business

Jön az utolsó csata Mariupolért?


Az ukrán erők azt állítják, hogy „utolsó csatára” készülnek az ostromlott dél-ukrajnai kikötőváros, Mariupol megvédéséért érdekében – írja az AFP.

A The Guardian beszámolója szerint az ukrán fegyveres erők 36. tengerészgyalogos dandárja Facebookon kiadott közleményében azt írják: „Valószínűleg ma lesz az utolsó csata, mert lassan elfogy a lőszer”.

Az ukránok 47 napig védték a kikötőt, megtettek mindent, ami lehetséges és azt is, ami a lehetetlennel határos.

Volodimir Zelenszkij: Mariupol elpusztuélt. Fotó: depositphotosVolodimir Zelenszkij: Mariupol elpusztuélt. Fotó: depositphotos

A harcok az utóbbi napokban főleg a mariupoli Azovstal vas- és acélmű körül, valamint a kikötőben folytak. A város szerint az ukrán katonai vezetés leírta őket.

A délkeleti Mariupol városában zajlottak a leghevesebb harcok azóta, hogy Oroszország megindította Ukrajna elleni támadást. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a mai napon azt mondta, hogy valószínűleg több tízezer embert öltek meg a városban.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a dél-koreai parlamentnek videóbeszédében azt mondta: „Mariupol elpusztult, halottak ezrei vannak a városban, de az oroszok ennek ellenére sem hagyják abba az offenzívát”.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.