Entertainment

Húsvétkor mészárolta le az őrült szobrász a gyönyörű modellt


Húsvétkor akarta kivégezni szerelmét egy őrült szobrász, mondván: ha az övé nem lehet, ne legyen a nő másé sem! Noha az asszonyt nem találta otthon, ez nem szabott gátat gyilkos indulatainak. Noha a szörnyű eset 85 évvel ezelőtt történt, máig nehéz úgy beszélni róla, hogy az embert ne kerülgesse a rosszullét.

A szobrászművész Robert George Irwin 1937. március 28-án, húsvét vasárnap kereste fel plátói szerelme, az egyébként magyar felmenőkkel rendelkező Ethel Gedeon New York-i otthonát. Meg akarta ölni a viszonzatlan szerelem miatt. A nőt nem, csak annak anyját, Mary-t találta otthon. Valamiért úgy döntött, végez vele: megkéselte és megfojtotta. Nem sokkal később hazaért az asszony másik lánya, Veronica. Irwin őt is megölte, majd végzett a lakásban alvó Frank Byrnesszal. A két nő holttestét levetkőztette, majd távozott.

A hármas gyilkosság nagy sajtóvisszhangot kapott, mivel Veronica ismert modell volt, aki gyakran szerepelt meztelen fotókon különféle magazinokban.

Egy francia újság is címlapon hozta az esetet  Fotó: AFP

A hatóságok először Mary volt férjére gyanakodtak, amikor azonban találtak a gyilkosság helyszínén egy szappanba faragott szobrocskát, világossá vált, ki a tettes. Hajtóvadászat indult Irwin ellen, ami aztán nem mindennapi módon ért véget. A szobrász ugyanis megegyezett a Chicago Herald-Examiner napilappal, hogy 5000 dollárért cserébe exkluzív interjút ad nekik, majd pedig feladja magát. Így is tett. 

Vallomásában arról beszélt: Ethel volt a legcsodálatosabb tárgy a világon, ezért akart végezni vele, de végül “véletlenül” másokat ölt meg.

A tárgyalások során a szobrászt a szakértők épelméjűnek értékelték, annak ellenére, hogy korábban, még a gyilkosságok előtt megpróbálta kasztrálni magát egy borotvapengével, ami miatt egy ideig kezelték is. A bíróság 1938 végén 139 év börtönbüntetésre ítélte. Miután a hírhedt Sing-Sing börtönbe került, újra megvizsgálták, és kimondták: pszichiátriai kezelésre szorul. Átszállították egy elmegyógyintézetbe kényszergyógykezelésre. 1975-ben vesztette életét, egy pszichiátria falai közt.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close