Lifestyle

Húsvét, természetesen – 5 mesés szín, melyeket természetes alapanyagokkal varázsolhatsz a tojásokra


Ha szűkösebbek az anyagi lehetőségeid, akkor sem kell aggódnod, hiszen így is pompás színes tojások díszíthetik az asztalod, ráadásul természetes, környezetbarát módon. 

Noha minden évben vannak trendek, amik átvonulnak az ünnepeken is, egyre nagyobb teret hódít magának a természetesség és a környezettudatosság együttese, melyet leginkább a hagyományok újraélesztésével lehet megvalósítani. Nagymamáinknak megvoltak a saját jól bevált praktikáik, amik nem csak környezetkímélők, hanem olcsók és nagyon szépek is. A tojásfestés során sem kellett boltba menniük, hiszen a friss házi tojásokat összeszedték az udvarról, a színezésüket, dekorálásukat pedig olyan anyagokból oldották meg, amiket egyébként is megtaláltak a saját otthonukban. Ezeket pedig jó eséllyel mi magunk is használjuk, ha nem, akkor pedig könnyedén beszerezhetjük. Mindegyik alapanyagnál ugyanaz a metódus, minél tovább áztatjuk az adott növényt, annál erőteljesebb lesz a szín. Ha elértük a kellő erősséget, helyezzük bele a megtisztított tojásokat, egy kanál ecet kíséretébe és magas lángon 10-15 perc alatt főzzük bennük keményre a tojásokat. Amennyiben előre főzött tojással dolgozunk, ugyanennyi ideig áztassuk a langyos folyadékban őket. 

1.Sárga: Igazán szép, intenzív sárga színt, a kurkuma segítségével érhetünk el. A tojás alapszíne természetesen árnyalja a kapott eredményt, így a hozzáadott kurkuma por mennyiségét, eszerint mérlegeljük. 

2.Barna: Kellemes, meleg tónusú barnát kapunk, ha a vörös hagyma héjából készítünk főzetet és ebbe főzzük, vagy mártjuk bele a tojásokat. 

3.Lila: Mesés lila árnyalatban fognak pompázni a tojások, ha lilahagyma héjból-, vagy reszelt céklából készült főzetet készítünk. 

4.Zöld: Petrezselyem-, spenót-, vagy csalánlevél főzetével gyönyörű, élénk zöld színt érhetünk el. 

5.Piros: Piros szín elérésének érdekében használhatunk csipkebogyóból-, paprikából-, vagy csili porból készült főzetet. 

(forrás: salad4lunch.com)

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.