Business

Hőség várható felhőszakadással, jégesővel


Marad a hőség ma és a következő napokban is, mára azonban több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok, jégeső és viharos szél miatt.

Ma nyugat felőleleinte csak fátyol-, majd délután vastagabb felhők érkeznek a Dunántúlra, és itt eső, zápor is előfordul. A több napsütés keleten lesz. A nyugatias szél mérsékelt marad. 29 fok körül alakul a hőmérséklet – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint ma este nyugat felől ismét megnő a zivatarhajlam. Zivatarokra főként a Dunántúlon lehet számítani, melyeket felhőszakadás  jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. A záporos, zivataros csapadékzóna várhatóan délkeleti irányban terjed majd tovább és csütörtök délelőtt hagyhatja el az országot.

Marad a kánikula, de helyenként zivatarok is lehetnekFotó: Major Kata – Origo

Csütörtökön eleinte gyakran lesz felhős az ég, majd napközben észak felől csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap. Elsősorban a nap első felében délen, délnyugaton fordul elő csapadék. 27-32 fok közötti meleg lesz. Az északi szél néha megélénkül.

Pénteken derült, ragyogóan napos időre számíthatunk. Eső nem lesz. 32 fok köré melegszik a levegő, visszatér az országos hőség.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.