Lifestyle

Egy robot festette meg Erzsébet királynőt uralkodásának 70. évfordulója alkalmából


[sz]Címkép: Northfoto/ ZUMA Press/Cover Images[sz]

Egy „robotművész” festett portrét II. Erzsébet platina jubileumára – írja a Metro.

Az Algorithm Queen (Királynő-algoritmus) című műalkotást egy 2019-ben „született”, Ai-Da névre keresztelt, mesterséges intelligencia alapján működő robot készítette el. A robotot kifejezetten művészeti célra célra tervezték az Oxfordi Egyetemen, rajzokat, festményeket és szobrokat is készít.

A robot munkafolyamata, hogy először a kamerája és a számítógépes memóriája alapján feltérképezi a környezetet, majd különböző algoritmusok segítségével készíti el az alkotást.

Ai-Da – amely nevét a 18. századi matematikusról és tudósról, Ada Lovelace-ről kapta a nevét – beszélgetni is képes az emberrel.

„Szeretnék köszönetet mondani Őfelségének, a királynőnek az odaadásáért, és azért a szolgálatért, amelyet oly sok embernek tesz” – mondta, amikor a királynőről kérdezték. „Szerintem ő egy csodálatos emberi lény, és nagyon boldog platina jubileumot kívánok neki” – tette hozzá.

A festményt még idén kiállítják Londonban.

[kapcsolodo]sikeresebben-kezelheti-a-mesterseges-intelligencia-a-fenntarthatosagot-az-embereknel-derult-ki-egy-nemzetkozi-kutatasbol/[kapcsolodo]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.