Lifestyle

Dongalábbal született, amputáltatta mindkét lábát, most a paralimpiára készül


[sz]Címkép: Northfoto/Tonda Layle/SWNS[sz] Egy amerikai nő dongalábbal született, mindkét lábát amputáltatta, most pedig a paralimpiára készül – írja a Newsflare.

A 22 éves Taylor Layle dongalábbal született, a fejlődési rendellenesség miatt lábfejei befelé nőttek. A mindennapos fájdalmai miatt a sportról is le kellett mondania, 16 éves korára pedig kerekesszékbe kényszerült.

Több műtéten is átesett, ennek ellenére romlott az állapota. Mígnem maga döntött úgy, hogy mindkét lábát amputáltatja.

Két évvel ezelőtt kapta meg a lábprotéziseit, azóta pedig már arra készül, hogy a paralimpián induljon snowboardosként.

Fotó: Northfoto/Tonda Layle/SWNS

„Normális gyerekkorom volt, nagyon aktív voltam, és fogalmam sem volt róla, hogy baj van a lábammal. Egyre rosszabb lett, egészen addig a pontig, hogy 17 éves koromra, ha megpróbáltam állni vagy járni, elájultam a fájdalomtól” – mondta.

Hónapokat töltött azzal, hogy megtanulja, hogyan kell a lábprotéziseivel járni, és listát csinált a kedvenc tevékenységeiről, amiket végre újra kipróbálhatott. Ilyen volt a görkorcsolyázás, a foci és a jégkori. Mindössze néhány hónap után jutott el arra az elhatározásra, hogy snowboardban szeretne indulni a 2026-os, olaszországi paralimpián.

Fotó: Northfoto/Bill Layle/SWNS

„Nagyon sok tévhit él az amputációval kapcsolatban – akadály tud lenni, de ez nem jelenti azt, hogy vége az életednek. Ez egy olyan akadály, amit le kell győznöd, és emlékezned kell arra, hogy mit érhetsz el, ha átvészeled. Elégedett vagyok azzal, ahol most tartok az életemben – az amputációm lehetővé tette számomra, hogy újra éljek” – fogalmazott.

[kapcsolodo]magyar-lany-varazsol-rendet-new-yorkban-mentalis-betegseggel-kuzdo-emberek-otthonaban/[kapcsolodo]Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close