Lifestyle

Bőrtáska – hogyan kell ápolni, hogy évekig szolgáljon?


A bőrből készült táska valódi érték. Nemcsak ma, vagy holnap. Akár tíz év múlva is. Ám ahhoz, hogy bírja a mindennapok sodrását, néhány jó tanácsot érdemes betartani a kezelésével kapcsolatban.

 

A bőr ápolása macerás és időigényes?

Egy cseppet sem. Sokan tartanak attól, hogy amilyen szép a bőr táska, annyira problémás a kezelése. Mert azt a legtöbben sejtik, hogy a bőr valamilyen fokú figyelmet feltétlenül igényel. Na, de azért az nem mindegy, hogy mekkorát. Ha folyton a táskára kell pillantgatni, ha a féltő-óvó mozdulatok sorozatossá, megszokottá válnak, akkor épp a lényeg veszik el. A könnyedség. Úgyhogy ráfeszülésre az ég világon semmi szükség.

A bőr művelése évezredek óta tart, és nem megy ki a divatból. Ez bizony nagy szó, lévén napjainkban megannyi alapanyag elérhető már. Tehát akár a felejtés homályába is süllyedhetett volna. De ez nem történt meg, ami nem a véletlen meg a jószerencse műve. A bőr olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amiket egyetlen egyéb anyagtípus sem képes felülmúlni, megközelíteni. Így aztán bármennyire is fejlődik a technika, a bőr létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen. A vele való munka, a hozzáértő mesteremberek szerint könnyű és örömteli, bár igaz, ami igaz, szakértelmet, türelmet igényel. De megéri. Ahogy arról a CCC sokszínű termékpalettája is tanúskodik. Elég csak végignézni azokat a táskákat, melyek jelenleg a leginkább trendiek. Hogy mi az, ami közös bennük túl a vonzó stílusjegyeiken? Természetesen az alapanyaguk, az oly sokat méltatott bőr.

Az, hogy ezek a modellek drágábbak a többihez viszonyítva, nem csoda. A bőr tartósságot, strammságot, helytállást borítékol, mégpedig hosszú távon. Alap esetben egy-egy táska maximum 1-2 évet szolgál, aztán letűnik a színről. De a bőr variációk ennél sokkal többre hivatottak. Akár évtizedeket is átölelhetnek múlhatatlan szépségükkel és ellenállóságukkal. A CCC online kínálata pár kattintással bejárható, de akár az offline üzletek is felkereshetőek, hogy a vásárlás minél több kézzel fogható, illatos körülménnyel gazdagodjon.

Elő a bőrápolókkal, félre a meggondolatlansággal! Vagy mégsem?

Sokan a fentiek ismeretében úgy védelmezik bőr kiegészítőiket, mintha hímes tojások lennének. Erre nincsen szükség. Némi tudatosság bőven elegendő a kezeléshez.

Egyrészt fokozott napfény elől érdemes eltenni, mert könnyen kifakulhat. Másrészt a különböző vegyszereket épp úgy nem kultiválja, mint a nagy mennyiségű vizet. A nyári eső nem ebbe a kategóriába tartozik, de egy tál vízbe nem jó ötlet beleejteni. Harmadrészt a karcolódások, erős ütések meglátszanak rajta, mégpedig nagyjából letörölhetetlen módon, így a markáns fizikai, mechanikai behatások kerülése kifizetődő taktika.

És végülis ennyi! A piacon számtalan bőrápolásra szánt kendőt, készítményt kapni, amikkel lehet élni, de ez nem elengedhetetlen feltétel. Egy kis odafigyeléssel a legtöbb galibát okozó helyzet egy az egyben elkerülhető. Így a kiszemelt, divatjában utánozhatatlan táska hűséges társsá válhat.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.