Business

Bondr Anna nem brt a ktszeres Grand Slam-gyztes sztrral a Roland Garroson


Bondr Anna kt szettben kikapott a ktszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitovtl htfn a francia nylt teniszbajnoksg nyitforduljban.


A 61. helyvel a legjobb magyar ni jtkosknt szmon tartott Bondr pnteken vllsrls miatt nem llt ki az eldntre Rabatban, ami nem volt j eljel a cseh klasszis ellen. A 32. kiemelt Kvitovnak eddig kevs rme lehetett az idei salakszezonban, mivel Charlestonban, Stuttgartban s Madridban is az els mrkzsn kikapott. A kvalitsairl mindazonltal sokat elrul, hogy 28 tornt nyert, msodik is volt a vilgranglistn, s eddig csaknem 34 milli dollrt tgetett ssze.

Els tallkozjukon a vlltapaszokat visel magyar hamar zeltt kaphatott 32 ves rivlisa flelmetes terejbl, a cseh jtkos mindkt oldalrl szrta a nyerket. Kvitova 3:2-nl vratlanul, egy ketts hibval elvesztette az adogatst, s hamarosan a 24 ves magyar vezetett 5:2-re. A szettet azonban nem sikerlt kiszervlnia, pedig volt jtszmalabdja is, csakhogy nhny szlvszgyors ritrnnel Kvitova visszabrkelt. A szettet lezr rvidts egyoldalan alakult, Bondr labdamenetet sem nyert, s 50 perc elteltvel htrnyba kerlt.

Bondr Anna nem brt Petra KvitovvalForrs: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Arif Hudaverdi Yaman

A balkezes ellenfl lendlete a folytatsban is kitartott, 3:0-ra, majd 4:1-re elhzott, ekkor a nyer tsek arnya 25/9 volt az javra. A cseh teniszez 4:1-nl ismt brkelt, majd 5:1-nl a mrkzsrt szervlt, s az tdik meccslabdjt egy sszal kihasznlta. Az sszecsaps 1 ra 22 percig tartott.

A htfi versenynapon mg kt magyar lp plyra: Fucsovics Mrton a kvalifikcibl rkez Geoffrey Blancaneaux-val, mg Balzs Attila a 20. kiemelt horvt Marin Ciliccsel szll szembe Prizsban.

Eredmny:
1. fordul (a 64 kz jutsrt):
nk:
Petra Kvitova (cseh, 32.)-Bondr Anna 7:6 (7-0), 6:1

ksbb:
frfiak:
Balzs Attila-Marin Cilic (horvt, 20.) 14.00 krl
Fucsovics Mrton-Geoffrey Blancaneaux (francia) 14.30 krl

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.