Entertainment

Az álomesküvő megvolt, a nászút várat magára: férjhez ment a gyönyörű magyar sportolónő


Férjhez ment német olimpiai bajnok szerelméhez Lucz Dóra. Háromszoros Európa-bajnok kajakozónk a Borsnak elárulta: Tom már a lagzi utáni napokban edzőtáborba vonult, a nászútjukat szeptemberig el kell halasztaniuk.

Dóri csak úgy sugárzott a boldogságtól
Dóri csak úgy sugárzott a boldogságtólFotó: Vivid Symphony

Több mint öt évvel ezelőtt egy szingapúri közös edzőtáborban ismerkedett össze Lucz Dóra és Tom Liebscher. A kajakkenu-sport álompárja tavaly ősszel Szicíliában, a taorminai parkban jegyezte el egymást, nemrég pedig hivatalosan is összekötötte az életét a német sztár szülővárosában, Drezdában.

“A szertartás a Schönfeld-kastélyban volt, majd Wehlenben (Drezdához közeli település festői környezetben – a szerző) tartottuk a bulit. Ezen a napon a legszűkebb családi kör vett részt. Nagyon jól sikerült, a végére összeállt minden és még az időjárással is szerencsénk volt”

– mesélte lapunknak Lucz Dóri, akinek még a jegygyűrűje is utal az életük részévé vált és őket összehozó sportágra: alakja a víz hullámait jelképezi.

Lucz Dóra és Tom Liebscher is jelentős éremgyűjteményt halmozott már föl a kajakversenyeken. A magyar sportolónő többek között három Európa-bajnoki aranyat és két U23-as világbajnoki címet nyert, míg férje legjelentősebb eredményei: két olimpiai bajnoki, hat világ- és öt Eb-arany.

Elárulta, hogy a házasságkötésük előtti, Németországban hagyománynak számító „Polterabend” is örökké emlékezetes marad számukra.

“Ilyenkor az ismerősök, barátok sok-sok porcelánt hoznak, amiket ott összetörnek és szétszórnak. Éjfél után aztán takaríthatja az ifjú pár a sok szilánkot”

 – mondta Dóri, utalva arra a szokásra, hogy a törmelék együttes eltakarítása a pár közös életének, összefogásának szimbóluma.

Csak a frigyük utáni program tér el a hagyományostól.

Nászútra most nincs időnk. Tom az esküvő utáni kedden elutazott edzőtáborba és csak június elején jön újra haza.

Szeptemberben lesz körülbelül három hetünk, akkor szeretnénk majd elutazni valahová. Terveink már vannak, de konkrétum egyelőre nincs”

 – mondta Lucz Dóra.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close