Business

A WTA dollrmillikat bukik az eltntnek hitt knai teniszezn gye miatt


Frisstette idei versenynaptrt a ni tenisztornkat szervez WTA, amely grethez hven Peng Suaj gye miatt nem rendez egyetlen viadalt sem Knban. A szezonzr vilgbajnoksgnak mg tovbbra sincs helyszne.


Ez a dnts a becslsek szerint dollrmillikba kerl a WTA-nak a kies kzvettsi jogok s szponzori bevtelek miatt.

A WTA prilisban kzlte, hogy megoldst keres a kies tornkra.

Az elmarad knai tornk helyre szre egy j 1000-es verseny kerlt a naptrba a mexiki Guadalajarban, s ugyancsak oktberben San Diegban is rendeznek egy 500-as viadalt. Tunzia egy 250-es kategrij torna hzigazdja lesz.

A WTA mostani bejelentse szerint hamarosan jra frisstik a 2022-es programot a szezonzr, oktber 31-n kezdd WTA-vb helysznvel. Tavaly Guadalajara ugrott be a rendezsi jogokkal 2030-ig rendelkez Sencsen helyre, amely a koronavrus-jrvny miatt lpett vissza.

Peng Suaj gye mg mindig tartForrs: AFP

A 36 ves, prosban ktszeres Grand Slam-bajnok knai Peng Suaj egy novemberi bejegyzsben szexulis zaklatssal vdolta meg a 75 ves Csang Kao-li korbbi miniszterelnk-helyettest, majd sokig nem adott letjelet magrl. A knai kormny s sportgi szvetsg sem kommentlta rdemben az gyet, a kzssgi oldalakon pedig letiltottk az ezzel kapcsolatos vlemnyeket. Ksbb az llami televziban elhangzott egy Pengnek tulajdontott angol nyelv nyilatkozat, amelyben visszavonta korbbi vdjait, m az eltnse miatt politikusok s teniszezk a vilg klnbz rszrl adtak hangot aggodalmuknak, a WTA pedig decemberben felfggesztette a knai versenyeket.

Peng – aki februrban a pekingi tli jtkok sorn egytt vacsorzott Thomas Bachhal, a Nemzetkzi Olimpiai Bizottsg elnkvel – egy lapinterjban tagadta, hogy szexulisan zaklattk volna, egyttal jelezte, hogy maga trlte azt a posztjt, amelyet szerinte flrertelmeztek. Steve Simon, a WTA vezetje ugyanakkor azt mondta, hogy a tovbbra is rendezetlennek tekintett gy miatt az idn nem szerveznek tornkat Knban.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.