Business

A hokivlogatott csapatkapitnya biztos a feljutsban


Nagyon csaldott a csapat teljestmnye miatt Sean Simpson, a magyar jgkorong-vlogatott szvetsgi kapitnya, miutn egyttese 5-1-re kikapott Szlovnitl a ljubljanai divzi I/A vilgbajnoksg pnteki jtknapjn, s gy mg nem sikerlt kiharcolni a feljutst.


A magyar vlogatott 14 perc killtst – azaz ht kisbntetst – szedett ssze a 60 perc alatt.

“Felkszltnk arra, hogy neknk esnek. Ezt mg tlltk, de utna jttek a hibk, a killtsok, s ktszer is volt olyan bntetsnk, amelyet azrt kaptunk, mert rosszul cserltnk, sokan voltunk a jgen. Nem is emlkszem, volt-e ilyen plyafutsom alatt, hogy egy meccsen ktszer ilyen hibt kvessnk el” – mondta az MTI-nek Simpson.

Sean Simpson, a magyar csapat szvetsgi kapitnyaForrs: Vrs Dvid/MJSZ

Matjaz Kopitar, a szlovnok szvetsgi kapitnya gy vli, hogy az eredmny csalka, mert a magyarok jobban jtszottak, mint amit az 5-1 mutat.

“J alap volt, hogy hamar vezetst szereztnk, ksbb pedig az emberhtrnyos vdekezsnk volt j, a vgn pedig az emberelnynk. rlk a feljutsnak, ez volt az elvrs magunkkal szemben” – mondta a Los Angeles Kingsszel ktszeres Stanley Kupa-gyztes, jelenleg az NHL rjtszsban rdekelt Anze Kopitar desapja.

A finn lvonalban bronzrmes Sebk Balzs is hangslyozta, hogy szmtottak a nehz kezdsre, a szlovn rohamokra, de akkor mg nem volt baj.

Rajna Miki tartott minket meccsben, tbbet is kaphattunk volna ekkor. A msodik hazai gl eltt n hibztam, abbl fordultak le. Majd utna jtt mg tbb buta hiba, s ezt knyrtelenl kihasznltk. Azrt jttnk, hogy minden meccsen gyzznk, s vasrnap szeretnnk gy bcszni s feljutni” – mondta a csatr.

Az egyetlen vendgglnl asszisztot jegyz Nagy Gerg kiemelte a kznsg tmogatst.

“Olyan hangulatot teremtettek a szurkolink, hogy szinte hazai plyn rezhettk magunkat. Pr hiba elg volt, ezt a szlovnok kihasznltk, de ha nem lettek volna ezek a rvid hullmvlgyek, akkor teljesen nylt meccs lett volna. Vasrnap gyznk, s feljutunk!” – tette hozz a csapatkapitny.

A magyar csapat kapitnya bzik a feljutsbanForrs: Vrs Dvid/MJSZ

A kapus Rajna Mikls 40-bl 35 lvst vdett, de tbbszr kiszolgltatott helyzetben volt.

Jobban jtszottunk annl, mint amit az eredmnyjelz mutat. Kt nagyon rvid rsz volt, amikor gyorsan kaptunk kt-kt glt, de ezt leszmtva jl vdekeztnk. A szlovn csapat pedig ezeket a megingsokat knyrtelenl kihasznlta. Most pihennk, s ha gy alakul, akkor mr szombaton feljutunk, de akkor is szeretnnk vasrnap gyzelemmel bcszni” – mondta az jpesti hlr.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close