Business

A francik fizetik az ukrn ni kzisek utazst az Eb-selejtezre


A Francia Kzilabda Szvetsg llja a vendg ukrn ni vlogatott utazsnak kltsgeit a Le Havre-ban jv szombaton sorra kerl Eurpa-bajnoki selejtez-mrkzsre.


A francik elnke, Philippe Bana elmondta: mintegy 30 ezer eurba (11,3 milli forintba) kerl majd a vendglts, de a segtsget a jelenlegi rendkvli helyzetben alapnak tekinti. Hozztette: kt nappal ezeltt ukrn kollgja kzlte vele, hogy a hbor miatt nincs pnzk az utazsra.

Az ukrnoknak segtenek a francik /Illusztrci/Forrs: AFP/Trond Reidar Teigen

Az ukrn keret tucatnyi lvivi jtkosa Csehorszgban tallt menedkre, trsaik idegenlgiskodnak. A franciaorszgi fellps eltt hrom nappal az ukrnok Grazban ltjk vendgl a horvtokat.
Az olimpiai cmvd, elz vilgbajnoksgon s Eb-n egyarnt dnts francia s az ukrn egyttes oktber kzepn Szumiban, az orosz hatrtl 60 kilomterre mr megmrkztt egymssal, a vendgcsapat 28-25-re nyert.

Az Eb-selejtezs sorozat 4. csoportjban az llovas francik ngy mrkzsket kveten hibtlan teljestmnyknek ksznheten mr biztostottk helyket a novemberi kontinensbajnoksgon. ket az ukrnok s a horvtok kvetik kt-kt ponttal, elbbiek kt, utbbiak ngy tallkozjukat jtszottk le. A ngyesben utols helyezett csehek kt sszecsapsukat kveten nulla ponttal llnak.
A csoportokbl az els kt helyezett jut ki az Eb-re, amelyet Szlovnia, szak-Macednia s Montenegr kzsen rendez.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close