Entertainment

7 egyszerű tipp, amivel távol tarthatod a legyeketA Daily Record magazin pont ezért összegyűjtött 7 olyan tippet, amivel olcsón és egyszerűen tudjuk száműzni a kéretlen zümmögő vendégeket a lakásunkból:

 

 1. Készítse el saját természetes légyriasztó spray-jét 

Az illóolajok, például a menta, a citromfű és a levendula illatát utálják a legyek. Elkészítheti saját természetes légyriasztó spray-jét, ha ezekből az olajokból néhány cseppet ad a vízhez egy spray-palackban. A levendulát ajánljuk, így a spray friss illatú lesz a konyhájában is. Egyszerűen permetezze a természetes rovarriasztót a lakásában és ezzel elriasztja a legyeket a behatolástól.

2. Tárolja a szénsavas italokat a hűtőszekrényben, és azonnal törölje le a kiömlött italokat

A legyeket a szénsavas italokban lévő szén-dioxid vonzza, így ha ezeket az italokat kint hagyjuk, a legyek elkezdhetnek gyülekezni a területen, különösen, ha kiömlöttek. Ügyeljen arra, hogy törölje le a kiömlött folyadékot, és tisztítsa meg a felületet.

3. Tartsa szárazon a kukát szódabikarbónával

Bármit is teszel a szemetesedbe, elrohad, ez a folyamat azonban a nyári hónapokban a melegebb időjárás miatt felgyorsul. Ez vonzza a legyeket, rovarokat és kukacokat, ezért fontos, hogy nyáron gyakrabban tisztítsa és ürítse ki a kukát. Az egyik nagyszerű trükk az, hogy szódabikarbónát szórunk a szemetes aljára, mielőtt új szemeteszsákot teszünk bele. A szódabikarbóna elszívja a zacskóból kiszivárgó szagokat és folyadékokat.

4. Ne hagyjon piszkos edényeket a mosogató mellett 

A nyüzsgő nyári hónapokban, különösen az iskolai szünetekben, nehéz lehet időt találni a piszkos edények elmosására. Ha azonban az edényeket a mosogató mellett hagyja, az vonzza a legyeket. Javasoljuk, hogy nyáron minél előbb mosogassa el az edényeket, nehogy a legyek baktériumokkal szennyezzék be az edényeket, vagy akár lepetézzenek rájuk.

5. A maradékokat tartsa teljesen lezárva tárolózsákokban vagy ételhordóban

A legyek előszeretettel rakják le petéiket a melegebb helyekre, ezért ne hagyjuk a maradékokat fedetlenül, amikor kihűlnek. Helyette tegye a maradékot egy teljesen lezárható zacskóba vagy ételhordóba, nehogy a legyek hozzáérjenek az ételhez.

6. Használjon almaecetet a legyek elriasztására 

A legyek nyáron pusztítást okozhatnak a konyhában, ami gyakran élelmiszer-pazarláshoz vezethet, mivel az emberek nem akarják megenni a legyek által érintett gyümölcsöt. Ha a konyhában legyek vannak, akkor félig töltsön meg egy poharat almaecettel, és fedje le fóliával, majd szúrjon kis lyukakat a fóliába. Ez vonzani fogja a legyeket, hogy bemásszanak a pohárba, és ezután szabadon engedheti őket otthonán kívül. Az is fontos, hogy a gyümölcsöt a hűtőszekrényben tárolja, hogy megakadályozza a legyek visszatérését.

7. Tartson bazsalikom növényt a konyhájában, hogy elűzze a legyeket 

A bazsalikomról köztudott, hogy taszítja a legyeket és a szúnyogokat, így nagyszerű konyhai növényi lehetőség. Nem csak a legyeket állítja meg, de rengeteg receptben is nagyszerűen használható!Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.