Lifestyle

444: Teljes átalakítást jelentettek be a Corvinus Egyetemnél


[sz]Címkép: Wikimedia Commons[sz]

A Budapesti Corvinus Egyetem vezetése teljes oktatási és kutatási szervezetét érintő átalakítást jelentett be, írja a 444.

Mint írják, a terv szerint a tanszékek megszüntetése után teljesen újrastrukturálnák az egyetem intézményeit. A BCE-n most 11 intézet működik, ezek helyett 11 új, tudományterületek alapján szerveződő, 50 fős intézetet hoznának létre.

A 444 cikke szerint a teljes átalakításról a tavaszi szünet alatt egy e-mailben értesítették az oktatókat, amelyben egy 14 diából álló prezentáció ismertette a terveket.

A korábban egész karnyi közgazdaság-tudományi területet egy intézetbe vonnák össze, a pénzügyet és a számvitelt két külön intézetre szednék, a kommunikációt összevonnák a marketing területtel, emellett külön stratégiai menedzsment és ellátásilánc-menedzsment intézetet alakítanának ki, valamint létrehoznának egy fenntarthatósági intézetet is.

Az átalakítást a lap szerint két hét alatt fogadtatnák el: az egyetemi vezetés javaslatot tesz az intézeti struktúra átalakítására, egyeztet a kuratóriummal, amit az intézetvezetőkkel folytatott vita és a szenátusi véleményezés követ. A szenátusi ülést jövő keddre hívták össze, hogy véleményezze a javaslatot. A szenátusnak a modellváltás óta csak véleményezési jogköre van.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close