Business

13 éves börtönre ítélte az orosz bíróság Putyin legfőbb kritikusát


Az orosz ügyészség csalás és a bíróság megsértése vádjával 13 évre szigorú biztonsági szolgálatú büntetés-végrehajtási telepre kívánja helyezni Navalnijt – írja a The Guardian a Reutersre hivatkozva.

Sajnos már nem így néz ki Navalnij, mint 2017-ben. Fotó: WikipédiaSajnos már nem így néz ki Navalnij, mint 2017-ben. Fotó: Wikipédia

Navalnij már három és fél éves börtönbüntetését tölti egy Moszkvától keletre fekvő fogolytáborban, mert megsértette a feltételes szabadságra bocsátást olyan vádakkal kapcsolatban, amelyeket szerinte politikai ambícióinak meghiúsítására koholtak.

A 45 éves Navalnijt 2021 januárjában tartóztatták le, miután visszatért Oroszországba Németországból, ahol idegmérgezésből lábadozott – amiért a Kremlt okolja, és amit az orosz hatóságok tagadnak.

Putyin elnök szókimondó kritikusa azzal a váddal tölti börtönbüntetését, hogy 3,5 millió font adományt lopott el politikai szervezeteinek, amit ő tagad. A múlt hónapban ismét bíróság elé állították, mert újabb csalás vádjával vádolják a Moszkvától keletre lévő szigorúan őrzött börtönben, ahol őrizetben tartják.

A Sky News szerint Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere kétesnek minősítette a vádakat.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.