Lifestyle

10 szívszorító gondolat, amit csak akkor értesz meg, ha már voltál összetörve


Nincs olyan ember a földön, akinek ne kellett volna átélnie a kínzó fájdalmat, mikor szíve darabokra hullik, lelke pedig megtörik.

Volt már valaha összetörve a szíved? Valószínűleg igen, így tudhatod mennyire nehéz időszak is az, mikor az embernek a padlóról kell összeszedegetnie a lelke kis darabkáit. Akár milyen sötét és lassú ez a folyamat, tudnod kell, hogy ez egy jó esély arra, hogy a darabkáidat ezúttal másképp rakd össze. Ellenállóbban és stabilabban. Ehhez azonban végig kell járnod a gyógyulás ösvényét és megélni minden egyes szépségével és nehézségével. Ha voltál már igazán mélyen, vagy talán most vagy, akkor a következő sorok segíthetnek abba, hogy talán elfogadóbbá válj magaddal olyankor is, mikor a legnagyobb szükséged van rá. 

1. Ha nem gyógyítod be a sebeidet, olyan emberekre fogsz vérezni, akik sosem bántottak téged. (Tamara Kulis)

2. Eltolom magamtól az embereket, mert félek, ha megint megsérülök, képtelen lennék rá, hogy újra meggyógyuljon a lelkem. Inkább olyan szépre festem a falat, amit emelek magam köré, hogy észre se tudjanak venni, hogy mögötte vagyok. (Bisma Ijaz)

3. A harag, valójában szomorúság, ami már túl régen nem tudott utat törni magának. (Ismeretlen)

4. Ha meggyógyulsz, akkor képes leszel rá, hogy azt halld, amit valójában mondanak neked, anélkül, hogy a sérüléseid eltorzítanák. (Ismeretlen)

5. Csodálom azokat az embereket, akik ahelyett, hogy kővé változtatták volna a szívüket, azok után, amiken átmentek, inkább a szeretetet választották. Ez a valódi erő. (Keneilwe Dr. Mhlanga)

6. A valódi gyógyulás nem mágikus és szép. Igen nehéz, kimerítő és nehéz tud lenni. Engedd meg magadnak, hogy átmenj rajta és legyél gyengéd, elfogadó magaddal szemben, ahelyett, hogy ítélkeznél.  (Tiny Buddha)

7. A sebezhetőség azt jelenti, hogy újra és újra megteszel valamit, amit nagyon szeretnél, annak ellenére is, hogy már legalább egyszer megsérültél tőle. (Lauren Fortenberry)

8. Nem tűnsz összetörtnek, inkább egy lélegzetelállító mozaik darabnak, mely része volt a harcnak, amit megnyertél. (Matt Baker)

9. Ha arra figyelsz, ami a sebed okozta, akkor szenvedni fogsz. Ha a leckére figyelsz, akkor pedig tanulni és fejlődni. (M.L.O.A.)

10. A gyógyulásom nem akkor kezdődött, amikor én akartam. Akkor kezdődött, mikor hajlandó voltam meglátni a tanulságot abban, ami a szenvedésem okozta. (Lauren Fortenberry)

(forrás: youthdynamics)

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.