Entertainment

10 dolog, amely leginkább a produktív emberekre jellemző


Ma, 05:54   |   Szerző: Four

A Poosh szerint ez az a tíz szokás, amely leginkább a produktív, hatékony emberekre jellemző.

hirdetés

1. Meditálás/naplóírás reggelente

Fotó: hu.depositphotos.com

A nyugodt, kiegyensúlyozott és szorongásmentes életvitel egyik alappillére lehet. Ha képes vagy ráfókuszálni, megfogalmazni és leírni az érzéseidet, könnyebben koncetrálhatsz a soron következő feladataidra.

 

2. Egyszerre egy feladat

Fotó: hu.depositphotos.com

Ha egy dologra koncentrálsz, akkor az fokozhatja a produktivitásod, ugyanis kevesebb hibalehetőséget hagy. Van helye és ideje a multitaskingnak is, de fontos, hogy el tudd dönteni, mikor elengedhetetlen, és mikor van itt az ideje a precízebb munkavégzésnek.

 

3. A munka megkezdése a legnehezebb/legutálatosabb feladattal

Fotó: hu.depositphotos.com

Tudd le minél előbb, és onnantól kezdve sokkal gyorsabban elkészülsz a többivel!

 

4. Kreatív gondolkodás

Fotó: hu.depositphotos.com

Ha nem mindig a megszokott megoldást választod, “frissen tartod” a gondolkodásod, emellett esetleg rájössz egy gyorsabb, hatékonyabb verzióra is.

 

5. Rangsorolás

Fotó: hu.depositphotos.com

Ha sok-sok feladat áll előtted, érdemes listát készítened és rangsorolnod a teendőid. A fontossági sorrend segítségével felmérheted, melyik feladat az, amelyet muszáj rögtön ellátnod.

 

6. Egészséges alvási szokások

Fotó: hu.depositphotos.com

Klisé, de ha fáradt vagy, akkor hiába erőlteted magad bűntudatból, csak még nagyobb szenvedés lesz a maradék feladatok megoldása. Próbálj kialakítani egy alvási rutint, amelyhez igazodva a következő nap újult erővel még több teendőt letudhatsz.

 

7. Előre megtervezett étkezések

Fotó: hu.depositphotos.com

Akár az előző pont, ez is klisének tűnhet, de nem csak az emésztésed, hanem a produktivitásod szempontjából is jót tehetsz magaddal, ha odafigyelsz a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Első lépésként előre csomagolj magadnak néhány egészséges rágcsálnivalót másnapra.

 

8. A kétperces szabály alkalmazása

Fotó: hu.depositphotos.com

David Allen produktivitásguru szerint “ha kétpercnyi vagy annál kevesebb időt vesz igénybe valami, akkor azonnal csináld meg”. Például ha kapsz egy emailt, válaszolj rá azonnal ahelyett, hogy hagynád ücsörögni a levelet a bejövő üzeneteid között. Olvasd el, válaszolj rá és lépj tovább!

 

9. Edzés

Fotó: hu.depositphotos.com

Érdemes a testedzésre az “énidő” részeként, és nem pluszfeladatként tekinteni – ezzel a mentalitással pedig könnyebben veheted rá magad arra, hogy rendszeresen gyakorold.

 

10. Az értesítések limitálása

Fotó: hu.depositphotos.com

Amennyire lehet, próbáld tompítani magad körül a digitális “zajt”, és csak a tényleg fontos értesítéseket jelenítsd meg a telefonodon.

via Poosh

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.